ZVEZDINO ŠILO: Atomski Mrav postao Mesi
Foto: Saša Pavlić

Srđan Plavšić ima novi nadimak

ZVEZDINO ŠILO: Atomski Mrav postao Mesi

Fudbal -
Le Talek me zove po Argentincu, mada se meni sviđa i Atomski Mrav, jer me tako prepoznaju navijači, otkriva omaleni fudbaler

Atomski Mrav ili Zvezdin Mesi - Srđanu Plavšiću je svejedno, samo da Crvena zvezda pobeđuje.Omaleni krilni fudbaler lidera Superlige dobio je nov nadimak od saigrača, tačnije od Damjana le Taleka, koji je Srđana Plavšića zbog driblinga i načina igre nazvao po slavnom Argentincu Leu Mesiju.Francuz Damjan izjavio je da je pre gola u Novom Pazaru Srđana Plavšića dozivao: „Mesi, Mesi“...- Pa da, na svakom treningu me tako zove, a i sada na utakmici mi se tako obraćao (smeh). Sviđa mi se, naravno, i već sam se navikao da budem Zvezdin Mesi! Valjda me tako zove zbog brzine i hitrine (smeh). Često posle treninga Le Talek komentariše s Donaldom kako sam zujao pored njega - otkriva za Kurir Plavšić.Do pre nekoliko dana superbrzi Plavšić s ponosom je nosio nadimak Atomski Mrav, koji je dobio od Kurira i urednika portala Srbija danas:- Svi me znaju kao Atomskog Mrava! Super je nadimak! Neću ga se tako lako odreći (smeh)! Tako me navijači i pozdravljaju. Ma, oba nadimka su dobra, meni ne smeta. Samo da igram dobro i da Crvena zvezda pobeđuje!Crveno-beli su u velikom naletu, imaju 24 pobede zaredom u Superligi, što je novi rekord. Još jedan izazov je kota 27, koliko je portugalska Benfika u dva navrata uzastopno imala trijumfa.- Postigli smo ogroman uspeh! Nećemo stati na tome. Naš naredni cilj je Benfika i njihov niz od 27 pobeda zaredom. Mislim da ova grupa može da obori i taj rekord, mada je i ovo velika stvar - stići i prestići ono što je uradila generacija Zvezde predvođena Muslinom. Čuo sam da su nam potrebne četiri pobede da i teoretski osvojimo pehar! Što pre to uradimo, biće bolje - kaže Plavšić.Ono što upada u oči na utakmicama jeste da se Plavšić sa istim žarom raduje kad on postigne gol ili to uradi neko od saigrača.- Uvek je ekipa važnija od pojedinca! Radujem se svakom Zvezdinom golu kao da je moj! To moje ponašanje je još jedan odraz bratskog i timskog duha u Crvenoj zvezdi. Veliko je drugarstvo u našoj svlačionici. Nema podela između nas ili nekakvih klanova! Kao da smo godinama zajedno. Dišemo kao jedan! Trener Božović ima veliku zaslugu za naše ponašanje. Svakom igraču poklanja veliku pažnju, a onda je i normalno što ginemo za Zvezdu i njega na terenu - istakao je Plavšić.

Izgažen u PazaruMLATE ME KAO BESNISrđan Plavšić je, kao po običaju, dobio dobre batine u Novom Pazaru - zaradio je veliki otok na stopalu posle jednog gaženja.- Mlate me stalno... Nema utakmice na kojoj ne dobijem po nogama (smeh)! To me prati tokom cele karijere. Valjda zato što sam sitan, pa delujem kao lak plen. Očigledno protivnike nerviraju moji pokreti, mada se trudim da nikoga ne provociram. Nije mi namera, to je jednostavno moj stil. Igram svoju igru. Navikao sam na dobijanje batina - objasnio je Plavšić.

AtmosferaVOLIMO GROFOVE FOREFudbaleri Crvene zvezde često se šale s Miodragom Božovićem, a Grof ima specifičan način humora i odnosa s fudbalerima.- Grof je poseban! Uvek bude dosta zezanja, a s njim nema opuštanja (smeh). Navikli smo na njegove fore, a meni je najjače kad neko od nas pogreši, a on onako šeretski kaže - pogreši žena, a neće čovek! Baš mi je krivo što smo bez treninga do subote - otkriva Plavšić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja