LŠ: Atletiko želi kao Real, Bajern čeka Benfiku
Foto: AP

Počinju prvi četvrtfinalni mečevi

LŠ: Atletiko želi kao Real, Bajern čeka Benfiku

Fudbal -
Rasplet u fudbalskoj Ligi šampiona počinje sutra kada u prvim četvrtfinalnim duelima Barselona na Kamp nou dočekuje Atletiko Madrid, a Bajern na Alijanc areni ekipu Benfike.

Barselona pred dolazak "ratnika" Dijega Simeonea nije baš u sjajnom raspoloženju zbog poraza u El Klasiku (2:1) i prekida fantastične seriju od 39 utakmica nepobedivosti.

"Poraz od Reala neće uticati na nas protiv Atletika. Svakako da taj poraz boli, ali analizirali smo ga i verujem da ćemo ispraviti greške", rekao je kapiten Andres Inijesta.

Katalonci se uzdaju i u skor trenera Luisa Enrikea, koji je u svih šest mečeva savladao kolegu iz Atletika Simeonea.

Međutim, Simeoneu i svima iz Atletika sigurno je u podsvesti 2014. godina kada su eliminisali Barselonu, upravo u četvrtfinalu Lige šampiona.

"Ključno je da postignemo gol u gostima. Tores je u formi i moramo to da iskoristimo", rekao je Simeone, na pitanje da li španski napadač može da ponovi partiju sa Nou Kampa kada je u dresu Čelsija bio "koban" po aktuelnog evropskog šampiona.

U drugom sutrašnjem meču sve osim Bajernovog trijumf na Alijanc areni bilo bi veliko iznenađenje.

Sve je na strani izabranika Pepa Gvardiole - kvalitet, forma, tradicija, a prvaka Portugalije plaši i to što je izgubio od Bajerna u Minhenu poslednja tri puta ubedljivo (5:1, 4:1, 4:1).

Portugalci se najviše uzdaju u prvog strelca Evrope Žonasa, koji će protiv sebe imati oslabljenu odbranu Bavaraca jer zbog povreda ne igraju Badštuber, Benatija i Boateng.

Oba meča na programu su u standardnom terminu od 20.45.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track