Dragan Veljić: Plašimo se prevara na izbornoj skupštini Partizana
Foto: Beta

Podržava Nenada Bjekovića

Dragan Veljić: Plašimo se prevara na izbornoj skupštini Partizana

Fudbal -

Član UO Partizana u ostavci smatra da su izbori zakazani na brzinu i da bi bivši sportski direktor najbolje vodio klub iz Humske

Član Upravnog odbora Partizana u ostavci Dragan Veljić tvrdi da je mandat radne grupe crveno-belih odavno istekao, zbog čega njene odluke ne mogu biti relevantne, i da novi predsednik kluba iz Humske treba da bude Nenad Bjeković.On u razgovoru za Kurir kaže i da su smešne priče u javnosti o tome ko ima koliku podršku, kad će ionako sve biti poznato na vanrednoj skupštini kluba.Bez improvizacija- Stanje je takvo da ne sme biti improvizacije niti bilo kakve greške. Stav „opozicije“, kako nas pogrešno nazivaju, jeste da predsednik Partizana treba da bude Nenad Bjeković, jer je on idealna ličnost za tu funkciju. Kad kažem da nas pogrešno nazivaju, kažem to zbog toga što smo mi, članovi UO u ostavci, dali radnoj grupi mandat od 30 dana da zakaže Skupštinu, što oni nisu uradili i samovoljno su ga produžili, pa sad dolazimo u situaciju da smo opozicija sami sebi, što je besmisleno - kaže Veljić.Prema njegovim rečima, Skupština 12. aprila je zakazana na brzinu, samo da se ne bi održala 27, što je termin koji je zahtevala trećina članova najvišeg klupskog tela.Oprez pre svega- Mene su napadali da sam pisao to saopštenje, što je neistina, ali stojim iza svake napisane reči. Mi želimo da Skupština bude održana 27. aprila, ali ko kaže da se nećemo pojaviti 12. aprila? Videćemo, sve je moguće... Takođe, vrlo je bitno reći da se plašimo da bi moglo da dođe do malverzacija sa ovlašćenjima na zasedanju Skupštine i zbog toga moramo da budemo oprezni - kaže Veljić i dodaje:- Ovo licitiranje u javnosti o broju delegata je zaista smešno i nikome ne koristi. Neko to očigledno radi zato što je nesiguran u sebe. Skupština Partizana ima 65 članova, a po ovome što vidim u novinama, može se zaključiti da ih ima preko 80. Dajte da sačekamo skupštinu i tamo će se lepo videti koga ima više i ko je za koga.

Drže stranuZAŠTO SE OGLAŠAVA SPORTSKO DRUŠTVO?Prema statutu Partizana, kandidatura za predsedničku fotelju se predaje na samoj skupštini, a Dragan Veljić kaže da mu nije jasno zbog čega se UO sportskog društva crno-belih odlučio da podrži Ivana Ćurkovića.- Sportsko društvo je dalo podršku Ivanu Ćurkoviću, što nije dobro, budući da se nikad u istoriji tako nešto nije događalo. S druge strane, to i ne treba da čudi kad u UO SD sedi polovina članova radne grupe - ističe Veljić.

KompromisMOGUĆ I DOGOVOR SUKOBLJENIH STRUJAIako su dve sukobljene strane u nekoliko navrata izjavljivale mnogo teških reči, Veljić ne odbacuje mogućnost da na kraju dođe do određenog kompromisa i da se napravi zajednička uprava.- Ne bih isključio nijednu mogućnost, jer pre svega treba gledati interes Partizana. Ukoliko je to zajednički imenitelj, onda možemo da se ujedinimo. Ipak, ovde je veće pitanje kako ko gleda na interes kluba - kaže Veljić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track