DIRLJIVI GOVOR KLOPA ZAPALIO SVLAČIONICU LIVERPULA: Uradite nešto na šta će vaši unuci biti ponosni!
Foto: Reuter

Kako je Nemac motivisao Redse

DIRLJIVI GOVOR KLOPA ZAPALIO SVLAČIONICU LIVERPULA: Uradite nešto na šta će vaši unuci biti ponosni!

Fudbal -

Divok Origi, jedan od junaka veličanstvenog trijumfa Liverpula protiv Borusije Dortmund (4:3), otkrio je kako ih je trener Jirgen Klop motivisao na poluvremenu.

Podsetimo, Borusija je posle prvih 45 minuta igre imala velikih 2:0 i mnogi su verovali da je sve gotovo.

"Trener nam je rekao da navijačima prijuštimo veče za pamćenje, a da za sebe napraviom nešto o čemu ćemo pričati deci i unucima", rekao je Origi.

"Verovali smo i kada smo postigli prvi gol, svi smo osetili da je to poseban trenutak. Videli ste kako je bilo do kraja. Strelci su bili napadač, veznjak, štoper... Svi smo ginuli za loptu", dodao je on.

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da je njegova ekipa u revanšu četvrtfinala Lige Evropa i pobedi protiv Borusije iz Dortmunda bila inspirisana uspehom kluba iz 2005. godine, kada je Liverpul uspeo da nadoknadi tri gola zaostatka protiv Milana i osvoji Ligu šampiona.

Foto: Reuter
Foto: Reuter

Klop je rekao da je u poluvremenu podsetio svoje igrače na veliki klupski uspeh iz Istanbula 2005. godine i osvajanje Lige šampiona. U finalu je Milan vodio sa 3:0, ali je Liverpul izjednačio na 3:3 i posle penala (3:2) osvojio trofej.

"Kontranapad Dortmunda u pojedinim trenucima je nešto što ne možete da odbranite, a to smo videli posle četiri, odnosno devet minuta utakmice. Ali, u poluvremenu je bila dobra atmosfera pošto sam bio zadovoljan, ne rezultatom nego igrom", rekao je Klop, preneli su britanski mediji.

On je dodao da je rekao igračima da mogu da naprave preokret.

"Rekao sam igračima da, iako to nije verovatno, da moramo da pokušamo. Oni su to i uradili. Postigli smo drugi gol i svi su mogli da vide se nešto dešava na stadionu. To se moglo videti, čuti, osetiti. Dortmund je poveo sa 3:1 i to je jedan od trenutaka u fudbalu i životu kada morate da pokažete karakter, a to su moji igrači i uradili. Bilo je lepo to gledati. Da biste napravili preokret u takvoj utakmici, protiv najkvalitetnijeg protivnika, morate da imate i malo sreće, ali svako ko je gledao utakmicu mora da kaže da smo zaslužili pobedu", rekao je bivši trener Borusije Dortmund.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track