(VIDEO) ŠAMPION BROJAO DO 8: Barsa unakazila Deportivo, 4 gola Suareza!
Foto: Reuter

Deportivo platio ceh

(VIDEO) ŠAMPION BROJAO DO 8: Barsa unakazila Deportivo, 4 gola Suareza!

Fudbal -

Fudbaleri Barselone ubedljivo su savladali na gostovanju ekipu Deportiva rezultatom 8:0 u 34. kolu španske Primere.

Katalonci su tako nakon tri uzastopna poraza u domaćem šampionatu konačno zabeležili trijumf i zadržali prvo mesto na tabeli. Barselona je ovom pobedom izjednačila svoj rekord lige. Pobeda od 8:0 je najveća pobeda u gostima u prvenstvu Španije, i svaki put je to bila pobeda Barselone: protiv Las Palmasa 1959, Almerije 2010. i Kordobe 2015. godine.

Najzaslužniji za pobedu Barse bio je Urugvajac Luis Suarez, koji je čak četiri puta zatresao mrežu nesrećnog Deportiva, a u strelce su se upisali i Rakitić, Mesi, Batra i Nejmar.

Barsa je povela već u 10. minutu. Rakitić je ubacio loptu iz kornera, Suarez je pomerio čuvara i postavio nogu na pravo mesto za 1:0.

Urugvajac je u 24. minutu povisio na 2:0. Mesi je jednim potezom izbacio čitavu odbranu domaćina, sjajno uposlio Suareza koji je rutinski savladao golmana.

Odmah na startu drugog poluvremena Ivan Rakitić je povisio na 3:0. Suarez je ugledao usamljenog Hrvata na drugoj stativi i sjajnom vaznjaku je ostao lakši deo posla.

Već u 53. minut Barselona je imala 4:0, a fenomenalni Luis Suarez se ponovo upisao u strelce. Ponovo je Mesi bio asistent.

Desetak minuta kasnije eksplodirala je "petarda na Riazoru". Nezaustavljivi Luis Suarez je postigao četvrti gol na meču za više nego ubedljivih 5:0.

U 73. minutu u strelce se upisao i Lionel Mesi, posle nesebične asistencije fantastičnog Suareza.

U 78. minutu u strelce se upisao i Batra. Prošetao se iz odbrane i postigao sedmi gol za Katalonce na meču.

Samo dva minuta kasnije bilo je ponižavajućih 8:0. I Nejmar je uspeo da se upiše u strelce.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track