Miha ide po Krkića

Vreme je za odluku

Miha ide po Krkića

Fudbal -
Selektor Srbije Siniša Mihajlović spreman da u Rimu razgovara s mladim igračem i njegovom porodicom

Srbija je majka.Bojan Krkić je šest godina priželjkivano pojačanje reprezentacije Srbije i ta tema biće aktuelna dok on ne kaže konačno „da“ nacionalnom timu svoje otadžbine, ili dok ne zasluži nov poziv selekcije Španije. Razum kaže da je mladi napadač bliži debiju za Srbiju nego osvajanju mesta u „crvenoj furiji“ u žestokoj konkurenciji sjajnih španskih napadača, a to isto tvrdi i predsednik FSS Tomislav Karadžić.- Da, tačno je. Već dva meseca pregovaramo s Krkićevim ocem, koji ima želju da njegov sin zaigra za Srbiju - rekao je Karadžić.Sledeći na potezu je Siniša Mihajlović, koji bi mogao da iskoristi priliku da u Rimu saopšti Bojanu da Srbiji nedostaju špicevi tog kalibra.Zoran Vekić, menadžer i prijatelj porodice Krkić, kaže da on, kao zastupnik mladog fudbalera, nije upoznat s mogućnošću da Srbija dobije ovako pojačanje za naredne kvalifikacije.- Zar Bojan može da igra za Srbiju iako je već nastupao za Španiju? Verujte da nisam znao za to novo pravilo FIFA, moraćemo da porazgovaramo o tome - rekao je Vekić.Ukoliko odgovor Krkića bude potvrdan, biće potrebno najmanje tri meseca da bi se završili poslovi u FS Španije i FIFA, posle čega bi se stekli uslovi za njegov debi.

Hrvati u strahu

Hrvatski mediji su s dosta pažnje ispratili informaciju o mogućnosti da Bojan Krkić zaigra za Srbiju. Hrvatska je direktan rival Srbiji u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. S Bojanom Krkićem u napadu i povratkom Nemanje Vidića i Dejana Stankovića, „orlovi“ bi postali izuzetno konkurentni.

Zvali Terzić i Antić

Prvi je pokušao da Bojana Krkića dovede u Srbiju 2007. godine tadašnji predsednik FSS Zvezdan Terzić. Drugi pokušaj učinio je Radomir Antić, koji je, takođe, računao na svoje prijateljstvo s porodicom, ali se Bojan u tom periodu opredelio za Španiju i naglasio da za njega nikada nije bilo dileme. Međutim, iza sebe ima samo desetak minuta nastupa na prijateljskoj utakmici sa Jermenijom 10. septembra 2008.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track