EMOTIVNA PORUKA KAPITENU Mijat Gaćinović: Brate Marko, pobedi tumor!
Foto: Profimedia

Više od fudbala

EMOTIVNA PORUKA KAPITENU Mijat Gaćinović: Brate Marko, pobedi tumor!

Fudbal -

Gaćinović, najzaslužniji za ostanak tima iz Frankfurta u Bundesligi, posvetio trijumf kapitenu Marku Rusu, kome su pre nedelju dana lekari otkrili kancer

Pobeda Ajntrahta u baražu za opstanak u Bundesligi preplavljena je emocijama. Junak trijumfa Mijat Gaćinović uspeh je posvetio kapitenu kluba, kojem je pre sedam dana otkriven tumor.- Ovo je pobeda za Marka Rusa! Čast mi je da igram s tim čovekom! Brzo se oporavi, brate moj, potreban si nam - poručio je Gaćinović.Tim iz Frankfurta bio je bolji u dva meča od Nirnberga (1:1, 1:0) i time izborio da i sledeće godine igra u elitnom takmičenju. Gol u prvom meču postigao je Gaćinović, a Srbin je u revanšu asistirao Seferoviću i tako izrastao u heroja grada na Majni.Odložio operacijuPosebnu dimenziju ovom dvomeču dao je Marko Rus, koji je odložio operaciju tumora kako bi pomogao saigračima u prvom meču da steknu prednost pred revanš. Kako pišu mediji u Nemačkoj, Rus je bio podvrgnut operaciji na sam dan revanš utakmice (ponedeljak), a narednih dana biće poznato više detalja o nastavku lečenja.- Poslao nam je SMS poruku da je dobro - kratko je rekao Niko Kovač, trener Ajntrahta.Putem Instagrama oglasio se i sam fudbaler, koji je postavio fotografiju televizora na kojem posle operacije prati prenos utakmice.- Hvala, momci! Nema druge lige! Hvala za sve poruke koje mi šaljete. Uspeli smo zajedno! Ponosan sam na vas - napisao je Rus.

Rođeni pobednikInače, navijači Ajntrahta koliko su slavili opstanak u ligi, toliko su bili i potreseni zbog stravičnih vesti o bolesti fudbalera kojeg obožavaju. Na prvom meču u Komercbank areni gotovo ceo stadion je plakao kad je na teren istrčao hrabri fudbaler.- Kapitenu naš, ti si rođeni pobednik. Ne brinemo se uopšte, dobićeš i ovu bitku - glasila je srceparajuća poruka navijača.

Poruka supruziLJUBAVI, POBEDIĆU!Supruga Marka Rusa bila je na stadionu na prvoj utakmici. Zajedno s njihovim sinom i ćerkom, ona je bila u centru pažnje na tribinama Komercbank arene.- Najvažnije je da je uz mene porodica. Bez obzira na ovo teško vreme, mi ćemo uvek biti zajedno i tako ćemo sve probleme pobediti. Volim vas, ponosan sam što imam takve ljude pored sebe. Ljubavi, pobediću... - napisao je Rus i postavio fotografiju supruge i naslednika na Instagram.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track