Promocija Mihajlovića u ponedeljak
Foto: KURIR

Novac je uvek problem

Promocija Mihajlovića u ponedeljak

Fudbal -
Tomislav Karadžić i Siniša Mihajlović sutra se sastaju na završnim pregovorima. Dvojno oporezivanje selektorske plate i dalje problem

Koči porez.Ako završnica pregovora protekne u najboljem redu, Srbija dobija fudbalskog selektora u ponedeljak. Jedini kandidat za tu odgovornu funkciju Siniša Mihajlović juče je stigao u zemlju, ali se nije sastao s predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Tomislavom Karadžićem, jer pravni savetnici obe strane nisu pronašli rešenje za dvojno oporezivanje selektorske plate.- Videćemo se danas u Kruševcu, na finalu Kupa Srbije, ali nećemo razgovarati o poslu. Već smo se dogovorili da se zbog toga sastanemo u četvrtak i da konačno stavimo tačku na te pregovore - rekao je Tomislav Karadžić.Prvi čovek srpskog fudbala veruje da će zaključenje pregovora biti na zadovoljstvo svih koji su učestvovali u njima.- Optimista sam, mislim da će se sve završiti u najboljem redu i da će Siniša Mihajlović postati selektor Srbije. Najvažnije je da postoji dobra volja da se premoste administrativni problemi, a kad njih rešimo, ostaće nam da organizujemo sastanak Izvršnog odbora ili Odbora za hitna pitanja i da verifikujemo taj sporazum. Očekujem da Mihajlovića promovišemo u ponedeljak.Ukoliko advokati ostanu nemoćni pred zakonima dve države, Mihajlović će plaćati porez i Italiji i Srbiji, što će ga koštati 25 odsto od ugovorene sume. Finansijski eksperti kažu da će taj deo pokriti FSS ili će se, kako nezvanično saznajemo, Mihajlović odreći spornog procenta u korist ispunjenja velikog sna da jednog dana preuzme „orlove”.

Miha će plaćati porez Srbiji i Italiji
Miha će plaćati porez Srbiji i Italiji

A ako pregovori propadnu?Propast pregovora zbog nekoliko desetina hiljada evra kompromitovao bi i čelnike Saveza, ali i samog Mihajlovića, jer bi se dogodio slučaj nezabeležen u evropskoj fudbalskoj praksi, da je kandidat za selektora izdiktirao spisak igrača za prijateljske utakmice, izdao naređenje o učenju himne „Bože pravde”, sastavio kodeks ponašanja u reprezentaciji, da bi na kraju sve puklo. U fudbalskom savezu niko i ne pomišlja na mogućnost da bi na klupu reprezentacije mogao da zasedne neko drugi umesto Siniše Mihajlovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track