Krkić odbio Srbiju?

Prelomio

Krkić odbio Srbiju?

Fudbal -
Bojan: Nisam izgubio nadu da ću igrati za Španiju na OI u Londonu

Doneo odluku!Fudbaler Rome Bojan Krkić (21), po svemu sudeći, neće igrati za reprezentaciju Srbije. Kako saznaje Kurir, talentovani igrač na korak je od učešća u dresu olimpijske selekcije Španije na OI u Londonu.

- Nema ni govora da će Krkić igrati za Srbiju. On o tome nije razmišljao nijednog trenutka jer će dobiti ponudu da igra za špansku olimpijsku reprezentaciju u Londonu, što će sigurno prihvatiti. Bojan želi da igra za tu zemlju jer se oseća kao Španac - kazao je Kuriru čovek blizak porodici Krkić.

Majka Bojana Krkića je Katalonka, a otac Srbin. Iako Fudbalski savez Srbije već duži niz godina pokušava da privoli Krkića da igra za „orlove“, on to kategorično odbija, što je demonstrirao i pre nekoliko dana u izjavi za italijanske medije:

- Nisam izgubio nadu da ću zaigrati za Španiju na Olimpijskim igrama. Još se razvijam, tek mi je 21 godina i imam još mnogo toga da naučim u fudbalu. Pozitivno razmišljam kad je reč o reprezentaciji.

Možda će Krkić i zaigrati za nacionalni tim Španije, ali konkurencija za napadački špic ne ide mu na ruku, jer Tores, Ljorente, Negredo, Soldado, pa i oporavljeni David Vilja imaju prednost kod selektora Visentea del Boskea.

Preletanje dozvoljeno

U srpskoj fudbalskoj praksi već je testirano pravilo „preletanja“ iz jedne u drugu reprezentaciju, a reč je o Nikoli Drinčiću, koji je kao mladi reprezentativac Srbije bio učesnik EP u Holandiji 2007, da bi već na jesen iste godine zaigrao za selekciju Crne Gore. Drinčiću će se uskoro pridružiti levi bek Partizana Vladimir Volkov, iako je krajem 2011. godine odigrao jedan meč u dresu „orlova“.

Tole: Tata kaže Srbija!

Predsednik FSS Tomislav Karadžić kaže da računa na patriotizam Bojana Krkića seniora.

- Dosad smo jedino u kontaktu sa ocem Bojana Krkića videli želju da mu sin zaigra za Srbiju i ništa se konkretno na tom planu nije dogodilo. Što se tiče Bojanovih igara za olimpijski tim Španije, to, koliko sam ja upoznat s pravilnikom FIFA, ne može da nas spreči da pregovaramo - rekao je Karadžić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track