BLOG UŽIVO, VIDEO: Mažić opet na Ronalda
Foto: FoNet AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO, VIDEO: Mažić opet na Ronalda

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:30 - Srbija ubedljiva u poslednjoj proveri pred kvalifikacioni turnirKošarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Grčku sa 91:76 (27:29, 26:17, 22:17, 16:13), u poslednjoj proveri pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Srbija je odigrala tri pripremne utakmice u kojima je dva puta pobedila Francusku i Grčku. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Jokić sa 20 poena, a imao je i pet skokova. Kapiten Miloš Teodosić završio je utakmicu sa 16, a Miroslav Raduljica sa 14 poena. Grčku su predvodili Janis Adetokunbo sa 14 i Stratos Perperoglu sa 12 poena. Selektor Aleksandar Djordević pružio je šansu i Radetu Zagorcu, Nemanji Dangubiću i Marku Guduriću da debituju u seniorskoj reprezentaciji. Olimpijski kvalifikacioni turnir počinje u ponedeljak u Beogradu.

10:15 - Bufon: Nisam zaboravio da su nas svi potcenili uoči EPGolman italijanske reprezentacije Đanluiđi Bufon rekao je da je ponosan na nastupe svoje ekipe na Evropskom prvenstvu u Fancuskoj i da su svi potcenili "azure" uoči početka turnira. Italija se plasirala u četvrtfinale pošto je pobedila dvostrukog uzastopnog šampiona Španiju sa 2:0 golovima Đorđa Kjelinija i Gracijana Pelea. Ekipu Antonija Kontea su mnogi mediji ocenili možda najgorim italijanskim timom na velikim takmičenjima u poslednjih nekoliko godina, što Bufon i saigrači nisu zaboravili."Dug i mučan put je pred nama. Na putu su nam kvalitetne ekipe. Ne možemo da kažemo da je ovo sjajno prvenstvo za nas, pošto smo tek u četvrtfinalu. Neću zaboraviti da su pre početka turnira mnogi malo očekivali od našeg tima. Dokazali smo da smo bili vrlo potcenjeni i ponosan sam na to", istakao je italijanski golman. Italija će u subotu od 21 čas u Borodu u četrtfinalu Evropskog prvenstva igrati protiv aktuelnog svetskog šampiona Nemačke.

21:18 - Ronaldo juri Platinijev rekord na meču sa PoljskomFudbalski reprezentativac Portugala Kristijano Ronaldo pokušaće u četvrtfinalnoj utakmici protiv Poljske da izjednači rekord Mišela Platinija po broju golova na evropskim prvenstvima, ali će za to morati da pronađe način da savlada jednu od najčvršćih odbrana na turniru u Francuskoj. Ronaldo je do sada postigao osam golova na EP, jedan manje od Platinija. Portugalac u prvom delu turnira nije prikazao ono što se od njega očekivalo, bio je ljut i razočaran zbog igre i rezultata u prve dve utakmice sa Islandom (1:1) i Austrijom (0:0), ali je protiv Mađarske (3:3) dva puta bio strelac. Takođe, Ronaldo je bio asistent Rikardu Kvarežmi kod gola kojim je Portugal u produžetku pobedio Hrvatsku u osmini finala Evropskog prvenstva. Četvrtfinalna utakmica Evropskog prvenstva između Portugala i Poljske igraće se u četvrtak od 21 čas u Marseju.

21:03 - Valeta krenula ka ZvezdiFudbaleri Valete kao domaćini su pobedili Toršavn 1:0 (0:0) u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Pobednik ovog dvomeča u drugom kolu sastaće se sa Crvenom zvezdom. Argentinac Falkone je golom u 69. minutu približio malteški tim duelu sa srpskim prvakom. Revanš Maltežana i Farana igraće se 5. jula, a Zvezda će prvi duel 12. jula, u gostima.

20:09 - Vilijams se mučila, ali izborila plasman u drugo kolo VimbldonaNajbolja teniserka sveta, Amerikanka Serena Vilijams, plasirala se u drugo kolo Vimbldona, pošto je u prvom kolu pobedila Amru Sadiković iz Švajcarske sa 6:2 i 6:4. Amerikanka se prlilično mučila protiv 148. teniserke na WTA rang listi koja je do glavnog žreba došla kroz kvalfikacije. Serena Vilijams se najviše mučila na servisu, ali je i pored toga uspela da odigra dovoljno dobro da zabeleži svoju 80. pobedu u karijeri na Vimbldonu i plasira se u drugo kolo. "Nikada nikoga ne potcenjujem. Bio je ovo jedan zaista dobar meč i mislim da nije bio teži od onoga što sam očekivala. Definitivno je bio težak, ali ja uvek očekujem da će protivnice igrati na svom najvišem nivou", rekla je Vilijamsova, koja je upisala četiri "as" udarca i čak pet duplih grešaka. Na pitanje novinara šta je bilo dobro u njenoj igri protiv Sadikovićeve, ona je rekla da je zadovoljna zbog "dobre i brze" igre na početku meča. Od osvajanja prošlogodišnjeg Vimbldona, Serena Vilijams je imala dosta muka na grend slemovima. Prošle godine poražena je u polufinalu Ju-es opena, a ove godine u finalima Otvorenog prvenstva Australije i francuskog Rolan Garosa. Njoj je potreban još jedan grend slem trofej kako bi se izjednačila s legendarnom Štefi Graf po osvojenim titulama na najvećim turnirima (22).

19:33 - Vimbldon: Conga i Gaske bez problema u drugo kolo, Kirjos izbacio ŠtepanekaFrancuski teniser Žo Vilfred Conga plasirao se u drugo kolo trećeg grend slem turnira u sezoni Vimbldona, pošto je pobedio Španca Injiga Servantesa u tri seta, 6:4, 7:6, 6:4. Conga, koji je postavljen za 12. nosioca, u drugom kolu će igrati protiv Argentinca Huana Monaka koji je pobedio Taroa Danijela iz Japana sa 7:5, 4:6, 6:3, 6:2. U drugo kolo se plasirao i njegov zemljak Rišar Gaske koji je pobedio domaćeg igrača Aljaza Bedenea sa 6:3, 6:4, 6:3. Naredni protivnik biće mu Španac Marselo Granoljers koji je pobedio Viktora Estrelju Burgosa iz Dominikanske republike u četiri seta, 6:2, 6:4, 2:6, 6:4. Gaske je prošle godine igrao u polufinalu Vimbldona. Australijanac Nik Kirjos je pobedio Čeha Radeka Štepaneka u četiri seta, 6:4, 6:3, 6:7, 6:1. Štepanek je 14. put igrao na Vimbldonu, gde mu je najbolji rezultat četvrtfinale iz 2006. godine. On je za ovogodišnje učešće dobio specijalnu pozivnicu organizatora. Kirjos će u drugom kolu igrati protiv Nemca Dastina Brauna koji je posle pet setova pobedio Dušana Lajovića. Mečevi na Vimbldonu su prekinuti zbog kiše.

19:08 - Prekinuti mečevi na Vimbldonu zbog kišeMečevi drugog dana takmičenja na trećem teniskom grend slemu u sezoni, Vimbldonu, prekinuti su danas nešto pre 18.00 zbog kiše u Londonu.Organizatori nisu saopštili kada će mečevi drugog takmičarskog dana biti nastavljeni. Zahvaljujući pokretnom krovu na Centralnom terenu, jedini meč koji nije prekinut jeste duel izmedju Dankinje Karoline Voznjacki i Ruskinje Svetlane Kuznjecove.

19:03 - Rukavina produžio ugovor sa ViljarealomFudbalski reprezentativac Srbije Antonio Rukavina produžio je ugovor sa Viljarealom do 2018. godine, saopšteno je na sajtu španskog prvoligaša. Rukavina je član "žute podmornice" već dve sezone i do sada je odigrao 63 utakmice. Profesionalnu karijeru počeo je u Bežaniji, a potom je za samo godinu dana (2007/2008) prešao put od Partizana do Borusije iz Dortmunda i reprezentacije Srbije. Igrao je još za Minhen 1860. i Valjadolid, dok je za nacionalni tim nastupio 33 puta. Klub iz predgrađa Valensije ujedno je potpisao novi, jednogodišnji ugovor sa iskusnim italijanskim defanzivcem Danijeleom Bonerom.

18:26 - Sampaoli preuzeo kormilo osvajača Lige EvropeArgentinski fudbalski stručnjak Horhe Sampaoli novi je trener španskog prvoligaša i osvajača Lige Evrope Sevilje, saopštio je klub iz Andaluzije. Sampaoli je potpisao dvogodišnji ugovor i tako nasledio Unaija Emerija, praktično novog trenera Pari Sen Žermena. Temperamentni Argentinac dolaskom na "Sančez Pishuan" započeo je evropsku karijeru, pošto je do sada vodio samo timove iz Perua, Ekvadora i Čilea. Najveće uspehe beležio je na klupi reprezentacije Čilea, od koje je napravio jednu od najboljih selekcija sveta i kao rezultat toga osvojio trofej Kopa Amerika prošle godine. Sampaoli je 2015. godine proglašen za najboljeg trenera u Južnoj Americi.

18:20 - Vojvodina u Crnoj Gori: Na pobeduFudbaleri Vojvodine sutra putuju u Crnu Goru gde će, u četvrtak od 17.30 sati u Petrovcu odmeriti snage sa ekipom Bokelja iz Kotora u utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Prvi pomoćni trener Vojvodine Dragan Šarac danas je na konferenciji za novinare najavio da će njegov tim u tom meču ići na pobedu bez obzira što su pod znakom pitanja nastupi Maksimovića, Ćurka i Paločevića."Očekuje nas teška utakmica na pomalo čudnom terenu u Petrovcu koji je značajno manjih dimenzija od uobičajenih, ali će igrači, siguran sam, pružiti maksimum kako bi ostvarili povoljan rezultat" rekao je Šarac. Po njegovim rečima ekipa Bokelja je prilično kvalitetna što je potvrdila osvajanjem četvrtog mesta u crnogorskoj ligi.Šarac je rekao da su stručni štab i igrači gledajući video snimke dobro upoznali kvalitet protivnika u kom, kako je kazao, uglavnom igraju igrači iz Crne Gore i nekoliko fudbalera iz Srbije, od kojih je posebno izdvojio Đenića koji je svojevremeno nastupao za Metalac iz Gornjeg Milanovca.

17:59 - Mažić opet na RonaldaSrpski sudija Milorad Mažić biće četvrti arbitar na utakmici četvrtfinala na EVRO 2016 između Poljske i Portugala, koja se igra u četvrtak u Marselju od 21 sat, saopštila je UEFA.Glavni sudija biće Nemac Feliks Brih, a pomagaće mu sunarodnici Mark Borš i Stefan Lup. Sudije iza gola biće takođe Nemci, Bastijan Dankert i Marko Fric, dok je rezervni arbitar član Mažićevog tima Milovan Ristić.Biće ovo drugi put da Milorad Mažić na velikom takimičenju sudi Portugalcima. Na Mundijalu u Brazilu 2014. bio je glavni arbiter susreta Nemačka - Portugal u grupi, kad su "panceri" pobedili 4:0. Tada je bio meta napada Ronalda pošto je dosudio penal za Nemce.

17:45 - Emeri potpisao za PSŽ: Jedva čekam da počnem sa radomNovi trener Pari Sen Žermena je Unai Emeri, dosadašnji trener Sevilje, koji je potpisao ugovor na dve godine, saopštio je danas fudbalski šampion Francuske. Emeri je doveo Sevilju do tri uzastopne titule u Ligi Evropa, a rešio je da predje u PSŽ jer ga smatra jednim od najvećih evropskih klubova."Sa velikim ponosom sam pristio da postanem trener Pari Sen Žermena, koji je postao jedan od najvećih klubova u Evropi. Radostan sam i ponosan što mogu da pomognem klubu da ostvari svoje velike ambicije. Jedva čekam da upoznam igrače i ljude koji neumorno vode klub", rekao je 44-godišnji trener za sajt kluba.

17:08 - Mega angažovala dva pojačanjaMladi nemački košarkaš Kostja Mušidi i crnogorski krilni centar Radosav Spasojević su prva pojačanja Mega Leksa za narednu sezonu! Juniorski reprezentativac Nemačke sa kojom je osvojio ovogodišnji turnir „Albert Švajcer“ u Manhajmu, koji se smatra nezvaničnim šampionatom sveta za igrače do 18 godina, u redove Mege stiže iz francuskog Strazbura dok je Spasojević prošlu sezonu odigrao za nikšićku Sutjesku.

16:12 - Troicki igra protiv Ramosa u drugom kolu VimbldonaSrpski teniser Viktor Troicki igraće u drugom kolu Vimbldona protiv Španca Alberta Ramosa Vinjolasa. Troicki je u prvom kolu pobedio Francuza Tristana Lamasina sa 6:4, 6:2, 6:2, dok je Ramos pobedio Kanadjanina Vaseka Pospišila sa 6:4, 3:6, 6:3, 6:4. Troicki, 27. teniser sveta, jednom je igrao protiv 36. na ATP listi Ramosa, prošle godine na Mastersu u Indijan Velsu i izgubio sa 4:6, 4:6.15:50 - Marić: Nemamo prava na greškuTrener Novog Pazara Zoran Marić rekao je da će taj fudbalski superligaš značajno obnoviti igrački kadar i da je zbog toga rano davati prognoze o dometima u predstojećoj sezoni. "Čeka nas veliki i nimalo lak posao. Tu su petorica, šestorica prvotimaca, mnogi su otišli, pa moramo brzo reagovati. Treba dovesti prava pojačanja, bez prava na grešku jer prvenstvo je pred nama. Verujem da ćemo biti u stanju da napravimo dobar tim", naveo je Marić. Planirano je da Pazarci odigraju prijateljske utakmice protiv Radničkog iz Niša (4. jul) i Bačke (8. ili 9. jula) u Brusu, dok će 17. jula na Gradskom stadionu rival biti Sutjeska iz Nikšića. "Imamo problem nedostatka mečeva do starta šampionata, trebaća nam najmanje još jedna kontrola. Iako nije poželjno, uigravaćemo se i graditi tim i u uvodnim kolima ligaškog takmičenja. To je realnost", ocenio je Marić. Novi Pazar će 23. jula dočekati Vojvodinu u utakmici prvog kola Super lige Srbije.15:02 - Rukavina produžio ugovor sa ViljarealomFudbalski reprezentativac Srbije Antonio Rukavina produžio je ugovor sa Viljarealom do 2018. godine, saopšteno je na sajtu španskog prvoligaša. Rukavina je član "žute podmornice" već dve sezone i do sada je odigrao 63 utakmice. Profesionalnu karijeru počeo je u Bežaniji, a potom je za samo godinu dana (2007-2008) prešao put od Partizana do Borusije iz Dortmunda i reprezentacije Srbije. Igrao je još za Minhen 1860 i Valjadolid, dok je za nacionalni tim nastupio 33 puta. Klub iz predgrađa Valensije ujedno je potpisao novi, jednogodišnji ugovor sa iskusnim italijanskim defanzivcem Danijeleom Bonerom.

14:38 - Ronaldo juri rekord Platinija protiv jake odbrane PoljskeFudbalski reprezentativac Portugala Kristijano Ronaldo pokušaće u predstojećoj četvrtfinalnoj utakmici protiv Poljske da izjednači rekord Mišela Platinija po broju golova na Evropskim prvenstvima, ali će prvo morati da pronađe način da savlada jednu od najčvršćih odbrana na turniru u Francuskoj. Ronaldo je do sada postigao osam golova na Evropskim prvenstvima, jedan manje od Platinija. Portugalac u prvom delu turnira nije prikazao ono što se od njega očekivalo, bio je ljut i razočaran zbog igre i rezultata u prve dve utakmice sa Islandom (1:1) i Austrijom (0:0), ali je protiv Mađarske (3:3) postigao dva gola. Takođe, Ronaldo je bio asistent Rikardu Kvarežmi kod gola kojim je Portugal u produžetku pobedio Hrvatsku u osmini finala Evropskog prvenstva. Poljska će pokušati da se plasira u prvo polufinale nekog velikog turnira od 1982. godine i Svetskog prvenstva u Španiji. Četvrtfinalna utakmica Evropskog prvenstva između Portugala i Poljske igraće se u četvrtak od 21 čas u Marseju.14:20 - Ćavi Paskval napustio BarselonuŠpanski košarkaški trener Ćavi Paskval napustio je Barselonu posle 13 godina, saopštio je katalonski tim. Paskval i Barselona sporazumno su raskinuli saradnju posle poraza u finalu španskog prvenstva od Real Madrida. On je prvobitno radio u B timu Barselone, tri sezone bio je asistent u najjačoj ekipi, a od 2008. godine samostalno je vodio Katalonce. Za to vreme je osvojio četiri titule prvaka Španije, tri Kupa kralja, Evroligu i četiri nacionalna Superkupa. Najveće šanse za njegovog naslednika daju se Šarunasu Jasikevičijusu i Svetislavu Pešiću.13:56 - Milan Filić potpisao za novog makedonskog prvoligašaSrpski rukometaš Milan Filić potpisao je jednogodišnji ugovor sa novim makedonskom prvoligašem, klubom HSJ Rabotnik iz Bitolja. Kako se navodi, srpski bek visok 193 centimetra s bogatim internacionalnim iskustvom će biti velika pomoć najmlađem klubu u Super ligi Makedonije. Filić u Makedoniju dolazi iz Smedereva, gde je i potpisan ugovor, a najznačanija dostignuća u karijeri tridesetjednogodišnjeg rukometaša su povezana s ekipom Tartan iz Prešova, gde je nastupao od 2006. do 2008. godine. Tokom međunarodne karijere nastupao je i za Esmgo Gonfornvil, Frildberg i Atlas.

13:40 - Mane zvanično u LiverpuluSenegalski fudbaler Sadio Mane zvanično je postao novi igrač Liverpula, saopštio je klub sa Enfilda. Liverpul je za transfer platio Sautemptonu 40 miliona evra i učinio ga jednim od najplaćenijih pojačanja u istoriji kluba. "Danas je veliki dan za mene i veoma sam srećan što sam prešao u jedan od najvećih klubova u Evropu. Liverpul ima mnogo trofeja i veliku istoriju. Jedva čekam da se priključim novim saigračima", rekao je Mane za zvaničan sajt "crvenih". Mane je dve godine igrao za "svece" i bio verovatno najbolji igrač, a prethodno je nosio dresove Meca i Salcburga. On je postao čak peti fudbaler koji je prešao iz Sautemptona među "crvene" u poslednje dve godine, posle Adama Lalane, Dejana Lovrena, Rikija Lamberta i Natanijela Klajna.

13:28 - Pogledajte koga je Ronaldo sreo u Parizu

13:21 - Srpski strelci bez finala na SK u BakuuTrojica srpskih strelaca nisu uspeli da se plasiraju u finale u gadjanju malokalibarskom puškom iz trostava, tri puta 40 metaka, na poslednjem ovosezonskom Svetskom kupu u Bakuu. Kako je saopštio Streljački savez Srbije (SSS), Stevan Pletikosić i državni rekorder Milenko Sebić imali su po 1.161 krug, šest manje od rezultata koji je vodio u finale. Pletikosić je zauzeo 22. a Sebić 24. mesto. Milutin Stefanović se sa 1.159 krugova plasirao na 31. poziciju. Sebić, srebrni sa prethodnog Svetskog kupa u Minhenu, je klečećim stavom bio najprecizniji medju 56 učesnika kvalifikacija (393). Prilično dobro je gadjao ležećim, ali lošim poslednjim, stojećim stavom (376 krugova) izgubio je šanse za finale. Pletikosić je odlično gadjao iz ležećeg (397), ali je mnogo krugova "izgubio" u preostala dva stava. Stefanoviću je, poput Sebića, stojeći stav najviše pokvario plasman.

13:10 - Hulk prelazi u Šangaj za 20 miliona evra po sezoniBrazilski fudbaler Hulk napustiće Zenit i preći u Šangaj SIPG u transferu teškom 55 miliona evra. Kineski klub saopštio je da će Hulk sutra doći na medicinske preglede i biti promovisan u prvo veliko pojačanje na tlu Aziju u letnjem prelaznom roku. Hulk će u novom klubu zarađivati neverovatnih 20 miliona evra po sezoni. Ovaj 29-godišnji snažni napadač posle četiri godine napušta Sankt Petersburg, gde je bio prva zvezda tima, a postigao je 75 golova na 144 utakmice. U Šangaju, čiji je trener Sven Goran Erikson, dočekaće ga zemljak Elkeson, Asamoa Djan i Dario Konka.

13:00 - Pogba posle EP ide u Mančester junajted?Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo započeo je pregovore oko transfera fudbalera Juventusa Pola Pogbe i iskoristiće dobre veze sa menadžerom Minom Rajolom da završi taj posao. Španski list As piše da je Real Madrid sada u drugom planu, jer Junajted nudi Juventusu 120 miliona evra i Pogbi platu od čak 15 miliona. Predsednik Reala Florentino Perez, uprskos insistiranju trenera Zinedina Zidana, nije veliki poštovalac francuskog veziste i odustao je kada je čuo koliko torinski klub traži novca. Pogba je već bio na Old Trafordu, ali je odigrao samo tri utakmice i kao slobodan igrač prešao u Juventus, gde se u afirmisao i postao jedan od najboljih fudbalera sveta na svojoj poziciji. U slučaju da se transfer realizuje biće najskuplji u istoriji fudbala, a dosadašnji rekord drži Geret Bejl od 100 miliona evra prilikom prelaska iz Totenhema u Real.

12:36 - Bufon: Ponosan sam na rezultate ItalijeGolman italijanske fudbalske reprezentacije Đanluiđi Bufon rekao je da je ponosan na nastupe svoje ekipe na Evropskom prvenstvu u Fancuskoj i da su svi potcenili "azure" uoči početka turnira. Italija se juče plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je pobedila dvostrukog uzastopnog šampiona Španiju sa 2:0 golovima Djordja Kjelinija i Gracijana Pelea. Ekipu Antonija Kontea su mnogi italijanski ali i svetski mediji ocenili možda najgorim italijanskim timom na velikim takmičenjima u poslednjih nekoliko godina, što Bufon i saigrači nisu zaboravili. "Dug i mučan put je pred nama. Na putu su nam kvalitetne ekipe. Ne možemo da kažemo da je ovo sjajno prvenstvo za nas, pošto smo tek u četvrtfinalu. Neću zaboraviti da su pre početka turnira mnogi malo očekivali od našeg tima. Dokazali smo da smo bili vrlo potcenjeni i ponosan sam na to", rekao je Bufon. Italija će u subotu od 21 čas u Bordou u četrtfinalu Evropskog prvenstva igrati protiv aktuelnog svetskog šampiona Nemačke.

12:15 - Anić želi u finale EPSrpski atletičar Lazar Anić rekao je da očekuje veliku borbu za plasman u finale u skoku u dalj na predstojećem Evropskom prvenstvu u Amsteradmu i da se nada da će ostvariti skokove duže od osam metara. Anić je normu za Evropsko prvenstvo ispunio na državnom šampionatu, kada je skočio sedam metara i 98 centimetara. Norma je iznosila 7.95 metara. "Od početka godine pokušavam da skočim normu za Evropsko prvenstvo i znao sam da sam spreman, samo je bilo pitanje trenutka. Poslednjih nekoliko takmičenja skakao sam blizu norme, ali uspeo sam da je preskočim na prvenstvu Srbije. Ono što je važno je da imam konstantu dobrih skokova, tako da se u Amsterdamu nadam rezultatima preko osam metara i očekujem veliku borbu za finale", rekao je Anić. Evropsko atletsko prvenstvo održaće se od 6. do 10. jula u Amsterdamu.

11:56 - Velšani slave poraz Engleza

11:40 - Islanđani nisu poraženi na poslednjih 12 utakmica kada je na golu Haldorson

11:20 - Hart preuzeo odgovornost za eliminaciju Engleske sa Evropskog prvenstvaGolman fudbalske reprezentacije Engleske Džo Hart preuzeo je odgovornost za eliminaciju ekipe sa Evropskog prvenstva u Francuskoj, posle poraza od Islanda od 1:2 u osmini finala. Engleska je sinoć izgubila od Islanda sa 1:2 u osmini finala, a selektor Roj Hodžson je posle utakmice podneo ostavku. Hart je rekao da je u 18. minutu trebalo da odbrani šut Kolbejna Sigtorsona, kojim je Island poveo sa 2:1. "Trebalo je da odbranim. Trebalo je da podignem ruke i izvinjavam se što nas je to na kraju koštalo utakmice i turnira. Nisam ispunio svoje standarde na ovom turniru. Kao što sam rekao, izvinjavam se zbog gola", rekao je Hart. Engleska je turnir završila sa jednom pobedom u četiri utakmice, ali je Hart pohvalio odlazećeg selektora. "Sa njim je bilo sjajno raditi, uživao sam. Šteta je, ali tako je. Obratio nam se i zahvalio na svemu što smo uradili za četiri godine koliko smo sarađivali", rekao je Hart.

10:43 - Nejmar odbio ponudu PSŽ-aBrazilski fudbaler Nejmar odbio je ponudu Pari Sen Žermena da postane najplaćeniji na svetu jer želi da potpiše novi ugovor sa Barselonom. Kako se navodi, PSŽ je bio spreman da aktivira otkupnu klauzulu i plati šampionu Španije 190 miliona evra za Nejmara, ali igrač nema nameru da napusti klub. Nejmar već nekoliko meseci pregovara sa čelnicima Barselone oko produžetka ugovora i uskoro bi dve strane trebalo da se usaglase, a potom sklope novu saradnju do 2022. godine. Španski mediji pisali su da su i Mančester Junajted i Real Madrid hteli da iskoriste zastoj oko pregovora, ali će Barselona "blindirati" Nejmara znatno jačim finansijskim uslovima. Nejmar je u Kataloniju došao iz Santosa 2013. godine i do sada osvojio sve moguće trofeje.

10:21 - Sigurdson: Englezi su mislili da će se prošetati kao u parkuIslandski fudbaler Ragnar Sigurdson rekao je da je Engleska potcenila njegovu ekipu i pomislila da će lako pobediti i "prošetati se kao u parku". Island je napravio najveće iznenađenje na Evropskom prvenstvu u Francuskoj plasmanom u četvrtfinale posle pobede nad Engleskom 2:1 u Nici. "Ono što je bitno je da je Engleska mislila da će se prošetati kao parkom. Ipak, verovali smo da možemo do podviga. Engleska je otvorila meč veoma dobro, ali su bili šokirani posle našeg brzog izjednačenja, a potom i preokreta. Uspaničili su se, naporno radili da nas stignu, ali nije lako dati gol Islandu", rekao je Sigurdson. Islanđani se u borbi za polufinale šampionata sastaju sa Francuskom 3. jula.

09:58 - Sampaoli preuzeo SeviljuArgentinski fudbalski stručnjak Horhe Sampaoli novi je trener španskog prvoligaša i osvajača Lige Evrope Sevilje, saopštio je klub iz Andaluzije. Sampaoli je potpisao dvogodišnji ugovor i tako nasledio Unaija Emerija, praktično novog trenera Pari Sen Žermena. Temperamentni Argentinac dolaskom na Sančez Pishuan započeo je evropsku karijeru, pošto je do sada u karijeri vodio samo timove iz Perua, Ekvadora i Čilea. Najveće uspehe beležio je na klupi reprezentacije Čilea, od koje je napravio jednu od najboljih selekcija sveta i kao rezultat toga osvojio trofej Kopa Amerika prošle godine. Sampaoli je 2015. godine proglašen za najboljeg trenera u Južnoj Americi.

09:33 - Srbija sa pet čamaca na EPNa Evropskom prvenstvu za juniore čiji će domaćin 9. i 10. jula 2016. biti Trakai Srbiju će predstavljati pet čamaca – Vukašin Pivač u skifu, Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Vanja Obradović, Damjan Lazić, kormilar Luka Mladenović u četvercu sa kormilarom, Ivan Gurbor, Aleksandar Izda, Đorđe Urukalo i Dimitrije Ibročić u četverac skulu, Radoš Milićević, Pavle Simić, Veljko Milovanović i Aleksa Popović u četvercu bez kormilara i Maša Stanisavljević i Jovana Stanivuk u ženskom dubl skulu. Put Litvanije srpska ekspedicija u kojoj će biti i treneri ovih čamaca Lazo Pivač (skif), Goran Todorović (četverac sa kormilarom), Petar Ibročić (četverac skul), Miloš Čudić (četverac bez kormilara) i Vladmir Mojić (ženski dubl skul) kreće u četvrtak, 7. jula.

09:15 - Runi: Ovo je sramotaKapiten fudbalske reprezentacije Engleske Vejn Runi rekao je da je poraz od Islanda (2:1) u osmini finala prvenstva Evrope sramota za njegov tim. "Sramotno je ovako ispasti sa takmičenja. Island se odlično i organizovano branio, bilo nam je teško da probijemo. Razočarani smo, tužni i srušeni... Odlično smo počeli meč, ali smo već posle prvog dela imali gol minusa. Pokušali smo da se vratimo, ali jednostavno nismo uspeli", rekao je Runi posle utakmice. Upravo je napadač Mančester Junajteda doveo Englesku u vođstvo iz penala u 4. minutu, ali su Islanđani za samo 15 minuta preokrenuli preko Ragnara Sigurdsona i Kolbejna Sigtorsona i kvalifikovali se među osam najboljih selekcija Evrope. "Znali smo da preti opasnost posle njihovih auta jer imaju jak izbačaj. Nismo se dobro branili kod drugog gola. Nismo imali kvalitet da se vratimo", rekao je Runi i dodao da žali zbog odlaska selektora Roja Hodžsona.

08:50 - Ludnica u RejkjavikuOvako je pobeda Islanda nad Engleskom u četvrtfinalu EP proslavljena u Rejkjaviku

08:20 - Ceo svet oduševljen pobedom IslandaFudbalska reprezentacija Islanda napravila je najveće iznenađenje i plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Island je u osmini finala pobedio Englesku 2:1 i ostvario najveći uspeh i istoriji. Pogledajte reakcije posle pobede Islanda.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track