MUSLIN UOČI KVALIFIKACIJA ZA SP: Svako će tražiti svoju šansu, a naš cilj je poznat, želimo u Rusiju
Foto: Fonet/FSS

Selektor Srbije zadovoljan oporavkom nekolicine fudbalera

MUSLIN UOČI KVALIFIKACIJA ZA SP: Svako će tražiti svoju šansu, a naš cilj je poznat, želimo u Rusiju

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin izjavio je da ga raduje oporavak nekolicine fudbalera koji igraju u stranim klubovima.

Muslin je istakao da ga raduje oporavak Matije Nastasića, Nemanje Gudelja i Ljubomira Fejse, a posebno rešen status Andrije Živkovića koji bi u dresu Benfike trebalo da se vrati u staru formu.

"Dobra vest je povratak Nastasića, posle duge pauze. Isto važi i za Gudelja i Fejsu, koji zbog povreda nisu bili na prethodnom okupljanju", kazao je selektor.

On je istakao da mu je drago i zbog Zzivkovića, kome će "čestitati i poželeti sve najbolje u novom klubu".

"Bilo bi dobro kada bi uspeo da se izbori za status, jer to bi dobra vest bila i za reprezentaciju. Uostalom, isto se odnosi na sve kandidate za najbolji nacionalni tim. Kontinuitet u klubu je mnogo važan za dobre igre u reprezentaciji", rekao je Muslin za sajt FSS.

On je konstatovao i da je šteta što Nemanja Milunović, koji je sjajno odigrao prethodne tri utakmice za nacionalni tim, zbog operacije kolena neće moći da pomogne na startu kvalifikacija za Mundijal u Rusiji.

"Na njega nećemo moći da računamo u jesenjim duelima, a to znači u mečevima sa Republikom Irskom u septembru, duelima sa Moldavijom i Austrijom mesec dana kasnije, odnosno Velsom u novembru", porecizirao je Muslin.

Ipak, to ne menja ambicije Srbije, uprkos veoma zahtevnoj grupi.

"Vels je uz Island možda i najprijatnije iznenađenje na šampionatu Evrope, a Republika Irska i Austrija su potvrdili da nas očekuju veoma zahtevne kvalifikacije. Svako će da traži svoju šansu, a naš cilj je poznat, želimo u Rusiju", poručio je Muslin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track