(VIDEO) LOB ZA PREDNOST: Paločević doneo minimalac Vojvodini
Foto: Vojvodina

Slavlje u Novom Sadu

(VIDEO) LOB ZA PREDNOST: Paločević doneo minimalac Vojvodini

Fudbal -

Fudbaleri Vojvodine su u šrvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, savladali velški Konahs 1:0 (0:0).

Strelac pobedonosnog gola u 86. minutu bio je Aleksandar Paločević, koji je iskoristio odličan "dubinski" pas asistenta Novice Maksimovića.

Prvih dvadesetak minuta proteklo je u veoma isprekidanoj igri, sa mnogo duela i faulova, što je više odgovaralo gostima iz Velsa. Vojvodina je prvu stopostotnu šansu uspela da napravi u 21. minutu, kada je Trujić izašao sam ispred golmana Denbija, ali je čuvar mreže gostiju odlično reagovao i odbranio udarac sa svega tri-četiri metra.Samo nekoliko minuta kasnije, dobru priliku da se upiše u strelce imao je i Malbašić, ali je sa desetak metara iskosa sa desne strane šutirao preko gola. Već u narednom napadu, udarac oprobao je i Puškarić, ali je i on bio zamalo neprecizan.

Vojvodina je bila tim koji je pokazivao napadačke ambicije, ali se na novu šansu čekalo sve do 43. minuta. Tada se Malbašić sjajno oslobodio svog čuvara i ušao u šesnaesterac, šutirao i pogodio stativu, a na odbijenu loptu je natrčao Trujić, ali ju je loše zahvatio i sa tri metra promašio prazan gol.

Prva prava šansa u drugom delu meča viđena je ponovo pred golom Konahskija i to u 54. minutu. Miletić je dobro proigrao Babića, koji je snažno šutirao sa oko pet metara iskosa sa desne strane, ali je Denbi dobro odbranio. Samo pet minuta kasnije, novu kolosalnu priliku crveno-beli su imali preko Trujića, koga je odlično proigrao Malbašić, ali je fudbaler Vojvodine šutirao pravo u čuvara mreže Velšana.

U 64. minutu, crveno-beli su izveli novu lepu akciju, kada je Paločević proigrao Antića na levoj strani, ovaj ubacio u šesnaesterac, a tamo Meleg šutirao iz prve, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored stative. Desetak minuta kasnije, udarcem sa preko 25 metara pokušao je i Maksimović, ali je i on bio neprecizan.

Konahski je praktično prvi udarac ka golu uputio tek u 77. minutu, kada je Vajld došao do jedne ispucane lopte i pokušao lob udarcem da savlada Kordića, ali nije bio dovoljno precizan.

Trenutak odluke zbio se u 86. minutu. Paločević je odlično prihvatio loptu u šesnaestercu Velšana i uspeo da savlada Džona Denbija, za ogromnu radost oko 6.000 navijača na “Karađorđu”. I nakon postignutog gola, Voša je nastavila da napada, ali je rezultat ostao 1:0.

Revanš utakmica na programu je narednog četvrtka u Rilu.

"Dominirali smo, izgarali svih 90 minuta. Žao mi je što nismo ubedljivije pobedili jer smo to apsolutno zaslužili. Imali smo nekoliko velikih šansi koje smo morali da iskoristimo. Da smo ih 'otvorili' na vreme, bilo bi pitanje koliko ćemo golova dati. Po kvalitetu, zaslužujemo treće kolo", rekao je trener Vojvodine Nenad Lalatović.

"Samo posed lopte i šutevi u gol govore o našoj želji da pobedimo. Želeli smo da dominiramo i zadovoljimo publiku sa tri-četiri gola razlike. Nismo uspeli jer je teško igrati protiv ekipe koja gaji ovakav stil", kazao je Lalatović.

On je dodao da je stil igre Konahs Kija nepoznanica za njega.

"Taj stil igre je meni nepoznanica, fudbal shvatam drugačije. To je ostrvski fudbal, nemam ništa protiv. Jako je teško probiti formaciju 4-6-0. Imaćemo šanse u Velsu. Oni su dobar tim, nadaju se prolasku i nadam se da će tamo hteti više da igraju, a mi da imamo više prostora", rekao je Lalatović.

Trener Konahs Kija Endru Morison rekao je da je njegov tim i dalje u igri za plasman u narednu rundu.

"Znali smo kako će biti teško, Vojvodina je najbolja ekipa protiv koje sam vodio tim. Imali smo plan igre i držali ga se, nije bilo smisla da igramo otvoreno. Kada igrate protiv ovakvog tima, možete da odete kući sa šest ili sedam golova u mreži, da budete razbijeni. I dalje smo u igri, veoma sam ponosan na svoj tim", rekao je Morison.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track