Partizan bolji od Metalca, Dijera dao 100. gol
Foto: Kurir

Partizan bolji od Metalca, Dijera dao 100. gol

Fudbal -
Senegalac je bio brži od odbrambenih igrača gostujućeg tima posle dodavanja Nemanje Tomića kroz sredinu i sa pet metara udarcem iz prve poslao loptu u gol

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu Metalac iz Gornjeg Milanovca sa 1:0 u utakmici poslednjeg kola Super lige Srbije za ovu sezonu.

Jedini strelac za crno-bele bio je Lamin Dijara u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Bio je to njegov 100. gol u dresu Partizana. Senegalac je bio brži od odbrambenih igrača gostujućeg tima posle dodavanja Nemanje Tomića kroz sredinu i sa pet metara udarcem iz prve poslao loptu u gol.

Današnji meč bio je poslednji za Izraelca Avrama Granta na klupi Partizana. Njega će posle šest meseci provedenih u Beogradu zameniti Vladimir Vermezović, koji je vodio Partizan od januara 2004. do oktobra 2005. godine.

Tokom utakmice viđeno je puno šansi na obe strane, a Metalac je u finišu prvog poluvremena mogao da povede, ali Srđan Simović nije iskoristio penal. Njegov šut odbranio je golman domaćeg tima Nikola Petrović. Jedanaesterac u korist Partizana dosuđen je posle konsultacije glavnog sudije Novaka Simovića sa pomoćnikom Brankom Pavlovićem. Simović je prvo pokazao da je faul napravljen na ivici šesnaesterca, ali je posle razgovora sa Pavlovićem dosudio penal i pokazao crveni karton Mangi zbog klizećeg starta na Simovića iz Jagodine.

Posle te prilike gosti su u 44. minutu imali novu odličnu šansu, kada je Nikola Ćirković izašao sam pred Petrovića posle dodavanja Darka Isidorovića, ali je golman crno-belih odbranio njegov šut sa pet metara. Drugo poluvreme počelo je sa dve šanse za Metalac, međutim Kvamer Boateng i Simović nisu bili precizni. Najbolju priliku za Partizan u drugom delu imao je Dijara, kada je u 76. minutu posle dobrog dodavanja Nikole Ninkovića izašao sam ispred golmana Živka Živkovića, koji se istakao dobrom odbranom. Golman Metalca tokom meča nekoliko puta je spasao svoj tim ubedljivijeg poraza.

Dijara se našao u šansi i u 87. minutu, ali je otišao previše ukoso posle dodavanja Zvonimira Vukića. U nastavku akcije ni Vukić nije uspeo dobro da reaguje i ugrozi gol gostiju. Utakmica na stadionu Partizana odigrana je pred skoro praznim tribinama zbog kazne Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Meč je trebalo da se igra bez prisustva navijača, ali je ulazak na stadion ipak dozvoljen za oko 1.000 osnovaca sa Kosova i Metohije, koji su u poseti Beogradu. Oni su posle gola Partizana upalili baklju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track