NESTVARNO: Džon Teri s 14 godina odjavio Fergusona!
Foto: Instagram

Fotografija koja govori više od hiljadu reči

NESTVARNO: Džon Teri s 14 godina odjavio Fergusona!

Fudbal -

Legendarni fudbaler na Instagramu otkrio kako je kao klinac razočarao oca i dedu prešavši u Čelsi, a ne u Junajted, za koji je navijala porodica

Da je poslušao oca i dedu, kapiten Čelsija Džon Teri danas bi bio legenda Mančester junajteda!O tome najbolje svedoči fotografija koju je Teri postavio na društvene mreže, a datira iz 1995, kad je čuveni menadžer „Crvenih đavola“ Aleks Ferguson pozvao 14-godišnjeg Džona i njegove roditelje na ručak. Tema je, naravno, bila mogućnost da talentovani dečak, koji je blistao u omladinskoj školi Vest Hema, postane član Mančester junajteda.Ferguson je gledao u budućnost i sklapao kockice za šampionski tim, a smatrao je da bi u njemu jednog dana bilo mesta za Džona Terija. I dok su dečakovi otac i deda, kao pasionirani navijači kluba iz Mančestera, bili oduševljeni, Džon ih je „ispalio“ izabravši Čelsi.- Ko bi rekao da ću osvojiti četiri Premijer lige i pet FA kupova? - napisao je Teri uz tu fotografiju.Klinac koji je imao toliko hrabrosti da kaže „ne“ jednom Fergusonu fudbal je počeo da igra u Senrabu, ali je sa 11 godina prešao u Vest Hem. Razvijao se u sjajnog veznjaka, pa je u tinejdžerskom uzrastu već privukao pažnju velikih klubova.

MajstorOBARA REKORDE „PLAVACA“Džon Teri vlasnik je mnogih rekorda Čelsija, ali da bi imao najviše mečeva u dresu „plavaca“, moraće još da sačeka. On je odigrao 707 utakmica za klub sa Stamford bridža, a ispred njega su samo Piter Boneti (729) i Ron Heris (795). Ukoliko sve bude u redu, Teri će već nadmašiti Bonetija, a videćemo kad će postati apsolutni rekorder.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track