HAOS U HRVATSKOM FUDBALU Navijači Osijeka besni na klub zbog Mamića: Pljunuli ste na naš sveti dres!
Foto: Profimedia

Maminjo uzburkao javnost

HAOS U HRVATSKOM FUDBALU Navijači Osijeka besni na klub zbog Mamića: Pljunuli ste na naš sveti dres!

Fudbal -

Navijači Osijeka kivni su na upravu kluba, pošto je osvanula fotografija predsednika Ivana Meštrovića na kojoj Zdravku Mamiću u Maksimiru poklanja dres.

Odavno je poznato da se Osijek i Dinamo "ne mirišu", a slika na kojoj se Meštrović i Mamić smeše dok drže dres na kome piše "Maminjo" razbesnela je osiječku Kohrotu.

Navijačka grupa se tim povodom obratila na društvenoj mreži Fejsbuk."U trenutcima kada su godinama mučeni navijači Osijeka napokon počeli uživati u rezultatskom uspjehu, ljudi u klubu nisu uspjeli. Sveti dres s isprintanim "maminho" odlučili su pokloniti osumnjičeniku za najteža kaznena djela, osobi koja je simbol svega lošega u hrvatskom nogometu i društvu… Jednom degutantnom fotografijom bačena je ljaga na sve kvalitetno učinjeno do sada.

Istinskim navijačima Osijeka u trenutku su uspjeli zgaditi i ugasiti i najmanji tračak vjere u sportski uspjeh koji ovaj grad očajnički čeka gotovo 20 godina.

Nikakva isprika neće i ne može isprati novo pljuvanje u lice i bacanje kluba deset koraka unatrag. Navijački glas je jasan i bit će u osudi odvratnog poteza za kojeg nema oprosta!

Niti u jednom trenutku nikome i nigdje nećemo dopuštati ovakve gnjusne činove i prljanje svetog dresa. To neće dopustiti jedini i najveći vlasnici Kluba, oni koji su ga u gotovo bezizlaznim situacijama održavali na životu i bili njegova jedina snaga, stoga naša reakcija na ovo sramoćenje neće izostati".

Klub se nakon svega izvinio navijačima, a predsednik Ivan Meštrović objasnio da je davanje dresa protkolaran poklon.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track