NIKADA LOPTU ŠUTNUO NIJE: Evo ko je Aleksandar Čeferin, novi predsednik UEFA
Foto: Profimedia

Nešto o Platinijevom nasledniku

NIKADA LOPTU ŠUTNUO NIJE: Evo ko je Aleksandar Čeferin, novi predsednik UEFA

Fudbal -

Predsednik Fudbalskog saveza Slovenije Aleksandar Čeferin izabran je za novog predsednika Evropske fudbalske unije, a na tom mestu nasledio je Mišela Platinija.

Čeferin je na čelo Uefe izabran do 2019. godine, a na glasanju je dobio 42 od 55 glasova i ubedljivo nadvladao protivkandidata Holanđanina Mihaela van Praga.

Andrej Čeferin u svetki fudbal odlučno je zakoračio 17. februara 2011. godine kada je postao prvi čovek krovne organizacije fudbalskog saveza Slovenije.

Tako je Čeferin postao treći predsednik FS Slovenije od kako je zemlja postala nezavisna.

Čeferin je nekadašnji član izvršnog odbora Olimpije i saradnik u malom fudbalu tima Litija koja je pod njegovom kontrolom napravila ogroman napredak u slovenačkom fudbalu.

po dolasku na funkciju predsednika FS Slovenije njegova misija je bila viši nivo popularnosti slovenačke fudbalske lige i bolje pokrivenosti medija u zemlji.

Pod Čeferinovim vođstvom Savez je prostorije iz Ljubljane preselio na brdo kod Kranja, gde je izgrađen velelpni sportski centar vredan 8.5 miliona evra. Otvaranju ovog kompleksa prisustvovao je i novi predsednik FIFA Đani Infantino.

Ono što je takođe interesanto a vezano je za sportsku karijeru Čeferina jeste da ima crni pojas u karateu. Potiče iz ugledne advokatske porodice, kancelearija Čeferin je najpoznatija u Sloveniji, a on se pre fudbala dokazao kao branilac u mnogim ekonomskim i političkim slučajevima, koji su kako je izjavio za brojne medije, njegova velika strast.

Nekoliko puta se našao na vrhu liste najuticajnijih advokata.

Oženjen je Barbarom i ima tri ćerke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track