(VIDEO) RUŽNO VEČE ZA BARSELONU: Mesi se povredio, a Atletiko odneo bod sa Nou Kampa
Foto: Reuters

Remi u derbiju

(VIDEO) RUŽNO VEČE ZA BARSELONU: Mesi se povredio, a Atletiko odneo bod sa Nou Kampa

Fudbal -

Fudbaleri Barselone i Atletiko Madrida igrali su 1:1 (1:0) u derbiju petog kola španskog prvenstva.

Sredu uveče neće u Barseloni pamtiti po lepom. Šampion Španije na svom "Nou Kampu" osvojio je samo bod protiv "jorgandžija", a pritom se povredio Lionel Mesi.

Možda remi sa Atletikom ne zvuči kao neuspeh, ali s obzirom na dominaciju Barselone i dekadentnu igru ekipe Dijega Simeonea, domaćin nikako ne može da bude zadovoljan ishodom.

Barsa je od starta napadala, ali nije uspevala ni šansu da stvori, a kamoli postigne gol. "Jorgandžije" su uglavnom sve bile iza lopte disciplinovano se braneći kako samo one to umeju. Međutim, gosti su na kratko zaspali u 41. minutu, pa je Ivan Rakitić ostao sam i na idealan cenatršut Inijeste glavom sproveo loptu u mrežu.

Atletiko ni u nastavku nije pokazao veće napadačke aspiracije, ali je uspeo da izjednači.

Tome je prethodila povreda najboljeg fudbalera sveta. Mesi se u jednom trenutku uhvatio za preponu i jasno je bilo da ne može da nastavi meč. Teren je napustio u 59. minutu. U 60. minutu i Simeone je napravio izmenu, umesto Kevina Gameira uveo je Anhela Koreu, koji je već u 61. minutu dao gol za 1:1.

Neverovatno je kako je došlo do izjednačenja. Lopta je prošla kroz noge Pikeu, zatim se Maskerano okliznuo, pa se Korea našao sam pred golmanom Ter Štegenom, a takvu šansu nije propustio.

I u preostalih pola sata Barsa je napadala i napadala, ali do pobede nije mogla. Najbolju priliku u tom periodu propustio je Pike čiji je šut glavom završio samo nekoliko centimetara pored gola.

Tako je Barsa i u drugom uzastopnom prvenstvenom meču na svom stadionu ostala bez pobede, jer je prethodno poražena od Alavesa (1:2).

Real Madrid je posle remija sa Viljarealom (1:1) zadržao lidersku poziciju sa 13 bodova, slede je Sevilja sa 11, Barselona sa deset, Atletiko Madrid, Viljareal i Las Palmas sa po devet...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track