ZBOG ANGAŽMANA U ČUKARIČKOM: Gordan Petrić isključen iz Skupštine Partizana!
Foto: Zorana Jevtić

Propisi

ZBOG ANGAŽMANA U ČUKARIČKOM: Gordan Petrić isključen iz Skupštine Partizana!

Fudbal -

Gordan Petrić nije više delegat Skupštine Partizana, pošto je nekadašnji fudbaler, generalni sekretar i potpredsednik crno-belih, isključen je iz članstva najvišeg tela crno-belih, na osnovu odluke Disciplinske komisije kluba.

Petrić je isključen zbog angažmana u Čukaričkom, pošto čelnici kluba iz Humske 1 smatraju da se radi o konkurentskom klubu iz Superlige, što je u suprotnosti sa odredbama Statuta Partizana. Petrić je odluku Disciplinske komisije prihvatio što znači da je ona postala pravosnažna posle isteka roka za izjašnjavanje. Petroćevo mesto biće popunjeno posle zbora na kome će biti izabran neko iz aktiva bivših igrača i rukovodilaca.

- Reč je o kršenju članova 27. i 56. Statuta FK Partizan, koji nedvosmisleno zabranjuju bilo kome članu kluba ili organa Partizana aktivno ili pasivno, direktno ili indirektno, angažovanje u konkurentskoj fudbalskoj organizaciji - rekao je Vladimir Vuletić, predsednik Nadzornog odbora crno-belih.Podsećanja radi Partizan je na isti način, u aprilu i u maju, članstva u Skupštini lišio Dragoljuba Vukadinovića i Ostoju Mijailovića, koji aktivno učestvuju u odlukama vezanim za poslovanje i organizaciju Metalca iz Gornjeg Milanovca i čačanskog Borca.- Petrić je bio upoznat sa okolnošću da je u sukobu interesa, bio mu je ostavljen razuman rok od sedam dana da učini bilo koji gest kako bi otklonio postojeći sukob interesa. Tek pošto to nije učinio, zasedala je Disciplinska komisija i donela principijelanu, a ne personalnu odluku, pozivajući se, između ostalog, na ranije slučajeve na kojima je tako postupano - objasnio je Vuletić.Kurir sport / Mozzart sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track