MUSLIN OBJAVIO SPISAK ZA VELS: Nema Ljajića, jedno novo ime među orlovima
Foto: Nebojša Mandić

Selektor pojačao napad

MUSLIN OBJAVIO SPISAK ZA VELS: Nema Ljajića, jedno novo ime među orlovima

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin objavio je spisak igrača za utakmicu protiv Velsa u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji i prijateljski duel sa Ukrajinom.

Srbija, kao lider grupe, gostuje Velšanima 12. novembra u Kardifu, a tri dana kasnije odigraće mec sa Ukrajincima u Harkovu.

Među pozvanima nema Adema Ljajića, fudbalera Torina, a na listi se nalazi novo ime, Aleksandar Pešić.

Golmani: Vladimir Stojković, Predrag Rajković, Aleksandar Jovanović.

Odbrana: Antonio Rukavina, Aleksandar Kolarov, Filip Mladenović, Matija Nastasić, Branislav Ivanović, Nikola Maksimović, Jagoš Vuković, Stefan Mitrović, Aleksandar Ignjovski, Duško Tošić.

Vezni red: Luka Milivojević, Nemanja Gudelj, Nemanja Matić, Ljubomir Fejsa, Nemanja Radoja.

Napadači: Dušan Tadić, Zoran Tošić, Lazar Marković, Filip Kostić, Aleksandar Mitrović, Andrija Pavlović, Aleksandar Katai, Aleksandar Pešić.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da se Velšani nalaze pod velikim pritiskom protiv njegovih izabranika, što će pokušati da iskoriste i naprave novi dobar rezultat u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

"Napravili smo spisak igrača koji su po mom mišljenju mogu da odgovore na visoke zahteve za meč sa Velsom. Protivnik je kiksnuo protiv Gruzije, želi to da ispravi i nalazi se pod pritiskom. Mi čekamo taj meč u dobrom raspoloženju i hoćemo da nastavimo naš put", rekao je Muslin na konferenciji za medije u Kući FSS u Staroj Pazovi.

Na Muslinovom spisku nalazi se i debitant Aleksandar Pešić, napadač Atalante, za kog je istakao da želi da ga vidi na ovom okupljanju.

"On je centarfor koji igra u jakoj ligi i za veliki klub. Perspektivan je i zaslužuje šansu. Hoću da ga vidim i proverim u Ukrajini. Imao sam ideju da nekoliko mladih reprezentativaca proverim, ali nažalost, ili na sreću, oni igraju baraž sa Norveškom za plasman na Evropsko prvenstvo", rekao je Muslin i prokomentarisao izostanak Adema Ljajića.

"Ne bih hteo da se ponavljam, ovo su najbolji igrači u ovom trenutku. Svima su vrata reprezentacije otvorena, pratimo dosta njih, posebno Ljajića i drago mi je zbog njegovih dobrih partija i golova. Zašto ne bi bio na sledećem okuoljanju sa nama", poručio je selektor.

On je dodao da je gledao snimke utakmica Srbije i Velsa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine, kada su "orlovi" zabeležili dve ubedljive pobede 6:1 i 3:0, ali da se od tada dosta stvari promenilo.

"Svakako da smo gledali snimke, spremili smo se detaljno. Ipak, to je nešto sasvim drugo, mnogo vremena je prošlo. Isto tako je i sa druge strane ukoliko je Vels gledao naše utakmice iz prošlih kvalifikacija", rekao je Muslin.

Muslin ne smatra da je preveliki problem to što pojedinci, poput kapitena Beanislava Ivanovića, u poslednje vreme nemaju veliku minutažu.

"To je problem sa kojim se susrećemo pred svako okupljanje. Dosadašnje utakmice pokazale su to može da bude korisno jer su igrači motivisani da preko reprezentacije izbore minutažu u klubu. Sa jedne strane nije dobro što ne igraju u klubu, ali sa druge to je dodatni motiv. To je iskoristio Mitrović i golovima se nametnuo menadžer Njukasla Benitezu", rekao je.

Prema njegovim rečima, tabela kvalifikacione grupe, na čijem je vrhu Srbija, raduje sve.

"Lepo je kada si prvi, ali je cilj da budemo na kraju na tom mesto. Na dugom smo putu, ne treba očekivati da se ‚prošetamo‚ do Rusije jer su protivnici ozbiljni. Gledam da sačuvam kostur tima i dam im satisfakciju za rezultate", zaključio je Muslin.

Srpski fudbaleri gostuju u Kardifu protic Velsa 12. novembra, dok tri dana kasnije igraju protiv Ukrajine prijateljski meč u Harkovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track