VELŠANI, DRŽITE GAĆE: Orlovi napadaju usred Kardifa
Foto: Dado Đilas

Muslinovi „Orlovi” večeras (20.45) gostuju, gde ih se jako plaše

VELŠANI, DRŽITE GAĆE: Orlovi napadaju usred Kardifa

Fudbal -

Fudbaleri Srbije na poslednja dva meča protiv večerašnjeg rivala dali devet golova i primili samo jedan, pa zato sa velikim optimizmom čekaju susret

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras (20.45) u Kardifu protiv Velsa igra možda i ključni meč u borbi za plasman na Mundijal u Rusiji 2018. godine!Trenutna pozicija na tabeli, kao i rezultati poslednjih mečeva ove dve ekipe ulivaju nadu da će “orlovi” i nakon četvrtog kola ostati na liderskoj poziciji grupe D.

Dali smo im devet komada

Srpski reprezentativci su na poslednje dve utakmice protiv večerašnjeg rivala postigli čak devet golova i primili samo jedan, imaju dva boda više od večerašnjeg protivnika, ali i dovoljno pameti i iskustva da ne misle da su i pre početka susreta zabeležili trijumf.- Velšani će, verovatno pod pritiskom publike, pokušati da nas napadnu od prvog minuta i moramo da budemo spremni na taj scenario. Međutim, svi mi igramo u jakim evropskim klubovima, navikli smo da igramo u takvim situacijama, i to ne bi trebalo da predstavlja ništa novo za nas - kaže fudbaler Čelsija Nemanja Matić, koji se posle tri meča suspenzije vraća u tim i dodaje:- Nemoguće je pre utakmice reći ko je izrazit favorit. Mi u našim redovima imamo nekoliko igrača koji igraju na Ostrvu, poznaju taj stil igre, a Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić su u sjajnoj formi, pa verujem da ćemo iskoristiti njihov kvalitet.Tražili im otiske prstijuBritanske vlasti su procenile da sama aplikacija za vizu nije dovoljno komplikovana, pa je reprezentaciju Srbije i ostale putnike iz Beograda na graničnom prelazu aerodroma u Kardifu dočekala još jedna duga procedura. Svaki putnik morao je ponovo da ostavi svoje podatke, a nakon odgovora na pitanja graničnog službenika i da ostavi otiske palca i kažiprsta. Sve to je potrajalo oko sat i po.

Najbolje štivoMITAR PRVO KUPIO KURIRPre nego što je ekspedicija „orlova” poletela prema Velsu, srpski reprezentativci su pohrlili da kupe dnevnu štampu kako bi skratili let do Vesla, a najbolji napadač Srbije Aleksandar Mitrović prvo je pazario Kurir. Fudbaler engleskog Njukasla u potpunosti se opustio uz najuticajniji dnevni list na Balkanu, koji je tokom putovanja nesebično delio s saputnicima.

Podrška iz IrskeDABLIN OPET UZ SRBEFudbalere Srbije na aerodromu u Kardifu dočekala su tri navijača iz Dablina, sa svojom čuvenom trobojkom, na kojoj je ispisano ime glavnog grada Republike Irske.- Pratimo kad god možemo reprezentaciju. Prvi put smo s našom zastavom bili na SP u Nemačkoj 2006. godine, a posle toga išli smo po celoj Evropi - pričaju dva Banjalučanina Dario i Darko i Beograđanin Miloš, koji žive u Dablinu skoro dve decenije.

Ogorčeni Bojkot navijača?FS Velsa odlučio je da, na preporuku FIFA, zabrani igračima nošenje cveta maka na dresovima na meču protiv Srbije, već će im biti dozvoljen samo crni flor. Ovakav potez mnogo je iznervirao navijače domaće selekcije, koji čak predlažu da utakmica ne treba da se igra jer, kako kažu, “ako nema maka, nema ni meča”. Velšani cvetom maka simbolično obeležavaju Dan sećanja, posvećen stradalima u Prvom svetskom ratu.

Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track