(VIDEO) FUDBALSKI PRAZNIK U BOROVU: Vojvodina digla Slavoniju i Zapadni Srem na noge!
Foto: FK Vojvodina

Obeležavanje jubileja

(VIDEO) FUDBALSKI PRAZNIK U BOROVU: Vojvodina digla Slavoniju i Zapadni Srem na noge!

Fudbal -

Novosađani doneli poklone u sportskoj opremi, a najmlađi oduševljeni što su se družili sa Nenadom Lalatovićem i fudbalerima.

1 / 7 Foto: FK Vojvodina

Fudbaleri Vojvodine u utorak su bili gosti FK Sloga iz Borova sa kojim su odigrali prijateljsku utakmicu i na taj način uveličali 90. rođendan ovog kluba.

Novosadski klub čiju su delegaciju predvodili predsednik Vojislav Gajić i trener Nenad Lalatović dočekani su na izuzetan način u Borovu. Veliki broj dece bio je oduševljen što može uživo da vidi baš Nenada Lalatovića. Visoka delegacija Srba iz Hrvatske ugostila je čelnike i fudbalere Vojvodine - srpski zastupnici u hrvatskom Saboru Milorad Pupovac i Mile Horvat, načelnik opštine Borovo Zoran Bacanović, predsednik Opštinskog veća Srđan Jeremić, predsednik Zajedničkog veća opština Dragan Crnogorac, predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Vojislav Stanimirović i drugi.

Rezultat utakmice bio je u drugom planu, a na stadionu u Borovu okupio se veliki broj Srba iz Slavonije i Zapadnog Srema koji su želeli da vide Nenada Lalatovića, kao i fudbalere Vojvodine. Valja napomenuti, da je predsednik Vojvodine Vojsilav Gajić rodom iz ovih krajeva.

Vojislav Gajić, foto: FK Vojvodina
Vojislav Gajić, foto: FK Vojvodina

-Pored obeležavanja jubileja, odnosno 90. rođendana FK Sloga iz Borova, ova poseta ima i svoju širu dimenziju. Jedan od ciljeva nove uprave, na čijem sam čelu, jeste i da pomažemo razvoju ovakvih opština i omogućimo deci koja ovde treniraju fudbal da dalje napreduju. Osim sportske opreme, našim domaćinima smo poklonili i dve umetničke slike kao uspomenu. Utakmica je imala i humanitarni karakter, pošto su se skupljali dobrovoljni prilozi za pomoć dvema srpskim porodicama u Borovu - rekao je Gajić.

Obeležavanje 90. rođendana FK Sloga, foto: FK Vojvodina
Obeležavanje 90. rođendana FK Sloga, foto: FK Vojvodina

Poželevši domaćinima da njihov klub traje još dugo i da veza između Sloge i Vojvodine, kao i između Borova i Novog Sada, u budućnosti bude još čvršća i prisnija, predsednik FK Vojvodina uručio je predsedniku FK Sloga Milošu Eriću dve umetničke slike: jednu na kojoj je naslikana Petrovaradinska tvrđava, a druga na kojoj je portret vođe Prvog srpskog ustanka Karađorđa Petrovića, po kome stadion Vojvodine nosi ime.

Predsednik FK Sloga Miloš Erić na ove darove uzvratio je takođe jednom lepom umetničkom slikom, kao poklon za fudbalski klub Vojvodina.

Simboličan poklon, foto: FK Vojvodina
Simboličan poklon, foto: FK Vojvodina

Iako je rezultat bio u drugom planu ove humanitarne utakmice, ona je završena trijumfom Vojvodine od 6:0. Strelci su bili Stanojević u 20. (ag), Stamenić u 38, Knežević u 53, Zličić u 75, Krstevski u 78. i Šćepanovic u 90. minutu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track