IGRAČ IZ NARODA Odrastao u kriminalu i drogi, danas je MILIONER, žene ga vole iako ima GADAN ožiljak
Foto: Profimedia

Cene ga više od Mesija

IGRAČ IZ NARODA Odrastao u kriminalu i drogi, danas je MILIONER, žene ga vole iako ima GADAN ožiljak

Fudbal -

Argentina je jedan od sinonima za fudbal. Navijači dvostrukog svetskog prvaka uvek su sa puno strasti pratili igre svojih ljubimaca, a među njima se izdvajaju dva imena - Dijego Armando Maradona i Lionel Mesi.

Međutim, u srcima mnogih Argentinaca posebno mesto zauzima treći, Karlos Tevez!

Tevez je kod običnih navijača popularniji u Argentini čak i od Mesija. Jedan od razloga je svakako trnovit put kojim je stigao do statusa svetske fudbalske zvezde.

Tevez je rođen u kraju koji je proglašen za najopasniji, ne samo u Južnoj Americi, već i na celom svetu. Naravno, u pitanju je Fuerte Apač, predgrađe Buenos Airesa. Odrastao je u okruženju kriminala, droge i nezaposlenosti. Za njega se može reći da je klasični fudbaler s ulice i da se u životu za sve morao sam izboriti, bez ikakvih protekcija.

Karlos Tevez, Foto: AP
Karlos Tevez, Foto: AP

Koliko ga u kraju cene, govori činjenica da je na zidu jedne zgrade iscrtan veliki mural u dresu Argentine. Ceo Fuerte Apač je išaran grafitima i natpisima posvećenim njihovom komšiji - "Karlos Tevez - igrač iz naroda".

Posebnu zanimljivost u životu ovog Argentinca čini podatak da ga žene prosto obožavaju. Anketa među argentinskim ženama pokazala je da čak 80 odsto pripadnica lepšeg pola smatra Teveza najboljim fudbalerom.

Lepota u ovom slučaju nije merilo. Ožiljak, koji mu se proteže od desnog uva do prsnog koša, daje pečat njegovom licu. Kao desetomesečna beba doživio je veliku traumu. Zaliven je vrelom vodom. Estetske hirurgije kategorički odbija.

"To je bilo iskustvo koje me je obeležilo za ceo život. Nikad nisam želeo da odem kod plastičnog hirurga. Što se mene tiče, ili ću se ljudima svideti ovakav kakav sam, ili neću. Samo znam da se nikad neću menjati zbog nekog drugog", kazao je jednom popularni Karlito.

Karlos Tevez, Foto: AP
Karlos Tevez, Foto: AP

U detinjstvu i ranoj mladosti je dobro osetio šta znači biti gladan. Danas je milioner, zahvaljujući golovima koje je davao igrajući za Boku juniors, Korintijans, Vest Hem, Mančester junajted, Mančester siti, Juventus...

"Rođen sam za fudbal. Da nisam uspeo, ne znam šta bih napravio sa životom", otkrio je jednom prilikom.

Iako je u karijeri osvojio veliki broj trofeja, jedan mu nedostaje. Jedan koji sanja.

"Svake noći sanjam da sam postao svetski prvak sa Argentinom".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track