Kagava prešao u Junajted

transfer iz Dortmunda

Kagava prešao u Junajted

Fudbal -
Vezni igrač ugovor će potpisati pošto obavi medicinske preglede i dobije radnu dozvolu Ujedinjenog Kraljevstva, a očekuje se da sve bude završeno do kraja juna

MANČESTER - Japanski fudbaler Šinđi Kagava dogovorio je transfer iz Borusije Dortmund u Mančester junajted, potvrđeno je na zvančnom sajtu "crvenih đavola".

Vezni igrač ugovor će potpisati pošto obavi medicinske preglede i dobije radnu dozvolu Ujedinjenog Kraljevstva, a očekuje se da sve bude završeno do kraja juna.

Kagava je rođen 1989. godine, a poslednje dve sezone je bio član Borusije u koju je 2010. stigao iz Kerezo Osake za samo 350.000 evra.

Odigrao je 71 utakmicu za Borusiju sa kojom je bio dvostruki šampion Nemačke i osvajač Kupa, postigao 29 golova uz 15 asistencija. Za Japan je igrao 30 puta i postigao 10 golova. Menadžer Junajteda Ser Aleks Ferguson se lično uverio u Kagavin kvalitet na finalu nemačkog Kupa u Berlinu kada je Japanac postigao prvi i namestio još jedan gol u ubedljivoj pobedi Borusije sa 5:2 nad finalistom Lige šampiona Bajernom iz Minhena. Kagavin transfer u Mančester junajted se procenjuje na iznos od 17-22 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track