(VIDEO) LEO ŠOKIRAO MADRIĐANE: Mesi srušio Atletiko u 86. minutu
Foto: Reuters

Argentinac može sve

(VIDEO) LEO ŠOKIRAO MADRIĐANE: Mesi srušio Atletiko u 86. minutu

Fudbal -

Fudbaleri Barselone kao gosti u Madridu pobedili su Atletiko 2:1 (0:0) u derbiju 24. kola prvenstva Španije.

Trijumf aktuelnom šampionu doneo je Lionel Mesi u 86. minutu!

Barsa je povela golom Rafinje u 64. minutu, ali je samo šest minuta kasnije izjednačio Dijego Godin, koji se baš navrzao na katalonski klub, jer je pre tri godine istom rivalu zatresao mrežu i tada "jorgandžijama" doneo titulu.

Međutim, Mesi je bio snalažljiv u finišu današnjem meča na "Visente Kalderonu" i odveo Barselonu na vrh tabele, makar na nekoliko sati, pošto je kasnije Real pobedio Viljareal i vratio se na prvo mesto.

Tim Luisa Enrikea ima 54 boda, a Real 55 i utakmicu manje.

Prvo poluvreme utakmice na stadionu "Vinsente Kalderon" donelo je neizvesnu borbu i nekoliko prilika na obe strane.

Madriđani su početkom utakmice imali inicijativu, ali osim pokušaja Antoana Grizmana u 16. minutu, koji je izblokirao jedan defanzivac Barselonu, nisu ozbiljnije ugrozili golmana Marka-Andrea Ter Štegena.

Katalonci su u finišu prvog dela utakmice preuzeli inicijativu, ali se golman Atletika Jan Oblak istakao odličnim odbranama u 38. i 43. minutu. Slovenac je prvo sačuvao svoju mrežu odbranivši slobodan udarac Mesija s ivice šesnaesterca, a potom je zaustavio pokušaj Đerara Pikea glavom posle kornera.

U drugom poluvremenu nastavljeno je u sličnom ritmu, ali je Barselona ipak bila nešto konkretnija, što joj je donelo rezultat u 64. minutu. Posle velike gužve u šesnaestercu Madridjana, lopta je srećno došla do Rafinje koji je iz okreta šutirao sa oko pet metara i savladao Oblaka.

Ekipa Dijega Simeonea veoma brzo je uspela da uzvrati, a strelac je posle prekida s leve strane bio Godin, koji je bio najviši u skoku na prvoj stativi.

Do kraja susreta viđena je velika borba u kojoj se bolje snašla Barselona. Katalonoci u 87. minutu posle još jedne gužve u šesnaestercu "jorgandžija" stigli do drugog gola i velika tri boda u borbi za titulu prvaka Španije. Mesijev prvi pokušaj nakon ubačene lopte izblokirao je Stefan Savić, a Argentinac je hitro reagovao, stigao do lopte pre Oblaka i laganim udarcem ga savladao.

All Goals & highlights HD - Atlético Madrid 1-2... by Football-_Live

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track