Šamare nam lupali Azeri, Finci, Estonci, Kazahstanci...
Foto: Kurir Sport

Svi blamovi naše reprezentacije

Šamare nam lupali Azeri, Finci, Estonci, Kazahstanci...

Fudbal -

Domaća javnost strahuje da se Slavoljub Muslin i fudbaleri Srbije ne obrukaju na gostovanju u Gruziji

Fudbalska reprezentacija naše zemlje znala je dobro da se izblamira u pređašnjim kvalifikacijama.

Navikli su naši navijači na brukanje, a Tadić, Matić, Ivanović i društvo ubeđeni su da se neće osramotiti protiv Gruzije. Srpski fudbalski obraz još bridi od šamarčina koje su znali da nam opale Azerbejdžanci, Kazahstanci, Finci, Estonci, Makedonci...

Selekcije iz bivšeg Sovjetskog saveza od svog osamostaljenja predstavljale su veliki problem za srpsku reprezentaciju. U petak, selektor Slavoljub Muslin sa svojim izabranicima u Tbilisiju igra veoma bitnu utakmicu protiv selekcije domaćina Gruzije od 18.00 sati, uz direktan prenos na RTS.

"Orlovi" su svesni koliko je važna utakmica u gostima i koliko imaju imperativ promene. Poštuju protivnika i poručuju da se neće izblamirati kao neke pređašnje selekcije naše zemlje, koje su bodove za plasman na velika takmičenja, uglavnom gubile u utakmicama protiv "malih protivnika".

Sudijska komisija UEFA poverila je susret između Gruzije i Srbije arbitrima iz Nemačke. Glavni sudija biće Feliks Cvajer, asistiraće mu Torsten Šifner i Marko Ahmiler.

FINSKA - SRBIJA I CRNA GORA3:0

7. jun 2003, Helsinki

Reprezentacija tadašnje države predvođena Mihajlovićem, Mijatovićem, Miloševićem Kovačevićem i ostalima ubedljivo je poražena od Finske. Hipija, Kolka i Forsel očitali su lekciju nadmenim domaćim zvezdama. Siniša Mihajlović je zbog nepotrebnih grubosti i nemoći zaradio crveni karton, pa je isključen i SCG je od 26. minuta igrala sa igračem manje. Meč su obeležili i kiksevi golmana Dragoslava Jevrića i loše vođenje selektora Dejana Savićevića.

AZERBEJDŽAN - SRBIJA I CRNA GORA2:1

11. jun 2003, Baku

Samo četiri dana kasnije nakon poraza od Finske usledila je šamarčina od Azerbejdžana. Do tada javnosti nepoznati Gurban Gurbanov zaveo je u crno naš nacionalni tim. Azerbejdžanci su protiv SCG tada golovima Gurbanova iz penala u 88. minutu i Ismalijeva u nadoknadi vremena napravili preokret i zabeležili tek drugu pobedu u istoriji u kvalifikacijama za EP, pošto su prethodno 1999. savladali Lihtenštajn. Srbija je na kraju takmičenje u kvalfikacijama završila kao treća u grupi.

KAZAHSTAN - SRBIJA2:1

24. mart 2007, Almati

Nejaki Kazahstan izblamirao je naš nacionalni tim u kvalifikacijama za EP. Srbija je prvi put igrala kao samostalna država, a selektor Havijer Klemente nije umeo da napravi tim od jakih imena poput Vidića, Ergića, Krasića, Žigića i Pantelića. Kazahstan je takođe prvi put igrao u evropskim kvalifikacijama i protiv nas upisao svoju prvi pobedu u UEFA takmičenjima. Naši navijači jš{ dobro pamte Aširbekova i Žumaskalijeva strelce za Kazahstan, dok je Žigić ublažio poraz.

SRBIJA - ESTONIJA1:3

8. oktobar 2010, Beograd

Tadašnji predsednik FSS Tomislav Karadžić uspeo je da otera Radomira Antića sa mesta selektora, a njega je zamenio Vladimir Petrović. Popularni Pižon neslavno je debitovao na klupi Srbije. Poveli smo slučajnim golom Žigića, nakon što ga je napucao Kuzmanović, a onda su Konka i Vasiljev koji je sa 30 metara uhvatio na spavanju Stojkovića zapečatili sudbinu Srbije. Potpuni kolaps bio je autogol Lukovića. Četiri dana kasnije usledio je zloglasni meč u Ðenovi koji nije ni odigran zbog divljanja srpskih navijača.

MAKEDONIJA - SRBIJA1:0

16. oktobar 2012, Skoplje

Utakmica je imala čudnu uvertiru, poraz od Belgije u Beogradu i sukob selektora Siniše Mihajlovića i kapitena Baneta Ivanovića u hotelu u Skoplju. Fudbaler nije počeo meč, zamenio ga je Tomović, a u tolikoj neslozi i neskladu Srbiju je samo pobeda održavala u životu za odlazak na SP u Brazilu. "Orlovi" su igrali bez ideje, rastrzano, što su iskoristili domaćini koje je predvodio selektor Čeda Janevski i preko Agima Ibraimija došli do pobede.

JERMENIJA - SRBIJA1:1

11. oktobar 2014, Jerevan

Slaba utakmica Srbije na početku kvalifikacija za EP pod novim selektorom Dikom Advokatom. "Orlovi" su se poraza spasili u 90. minutu golom Zorana Tošića. Utakmicu su obeležili kiksevi Stefana Mitrovića koji je bio direktan krivac za prvi gol domaćina preko Arzumanjana. Srećan bod doneo je i golman Vladimir Stojković čudesnim intervencijama, a uspeo je da odbrani i penal Brazilcu Piceliju u 83. minutu, posle glupog faula Stefana Mitrovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track