ANTIĆ ZA KURIR O OKRŠAJU REALA I ATLETIKA: Kralj će ispasti!
Foto: AP, Saša Pavlić

Liga šampiona

ANTIĆ ZA KURIR O OKRŠAJU REALA I ATLETIKA: Kralj će ispasti!

Fudbal -

Očekuje nas spektakl, a u Španiji vlada mišljenje da će „jorgandžije“ ovaj put zaustaviti Real, kaže legendarni srpski trener

Prošle godine dva madridska velikana Real i Atletiko direktno su odlučivala o titulu najbolje ekipe u Evropi, a ove godine će se boriti za mesto koje vodi u finale Lige šampiona, gde će ih čekati pobednik dvomeča Juventus - Monako.Madriđani su se u dosadašnjoj istoriji najkvalitetnijeg takmičenja međusobno sastajali četiri puta, od čega je ekipa sa Santjago Bernabeua ostvarila dve pobede uz isto toliko remija. Upravo zbog toga, ali i zbog činjenice da Atletiko iz godine u godinu postaje sve ozbiljniji tim pod vođstvom trenera Dijega Simeonea, legendarni srpski trener Radomir Antić, koji je sedeo na klupi obe ekipe, smatra da je stiglo vreme da se situacija promeni.- Ovde u Španiji smo se nadali novom madridskom finalu, ali moraćemo da se zadovoljimo polufinalom. Mišljenje u Španiji je takvo da se Atletiku daju veće šanse za prolaz, ali bilo bi glupo otpisivati Real. Pa oni su sedmu godinu zaredom u polufinalu, imaju 11 evropskih titula i sigurno nas čeka spektakl - kaže Antić, a na pitanje za koga će navijati odgovara:- Ne gledam fudbal navijački, već sportski, jer se bavim sadržajem utakmice, a ne konačnim rezultatom i zato kažem da je sve što očekujem jedan veliki spektakl. Zapravo dva, a pošto se oba igraju u Madridu, uživo ću ih posmatrati.

Italijani na FrancuzeMONAKO NIJE BEZ ŠANSIDvomeč španskih velikana stavio je u blagu senku drugi polufinalni duel u kojem se sastaju Juventus i Monako, ali daleko od toga da i tamo neće biti zanimljivo. Sudeći strogo prema tradiciji, italijanski tim preuzima ulogu favorita, dva puta je izbacivao francusku ekipu, prvi put u polufinalu 1998. godine, a pre dve sezone u četvrtfinalnim mečevima. Ipak, od tada se mnogo toga promenilo, „kneževi“ su postali veoma ozbiljna ekipa i njihov eventualni plasman u finalni duel u Kardifu 3. maja ne bi trebalo da predstavlja neko veliko iznenađenje.

Konstantin Radulović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track