(VIDEO) SPEKTAKULARAN EL KLASIKO: Mesi srušio Real u 92. minutu, sledi drama u borbi za titulu
Foto: Reuters

Izjednačeni na vrhu

(VIDEO) SPEKTAKULARAN EL KLASIKO: Mesi srušio Real u 92. minutu, sledi drama u borbi za titulu

Fudbal -
Fudbaleri Barselone pobedili su Real u Madridu 3:2 (1:1) u derbiju 33. kola španskog prvenstva i izjednačili se na vrhu tabele.

Spektakularno! To je jedina reč koja može da opiše večerašnji, 174. prvenstveni El Klasiko, odigran na stadionu "Santjago Bernabeu".

Na kraju, Lionel Mesi je presudio. Golom u 92. minutu doneo je trijumf Barseloni i izjednačenje na vrhu tabele sa Realom. Sada obe ekipe imaju po 75 bodova, s tim da "kraljevi" imaju meč manje.

Domaćin je poveo, gost napravio preokret, Real je zatim izjednačio sa igračem manje i bio nadomak remija, koji bi ga značajno približio tituli, a onda je Mesi postigao svoj drugi gol večeras, ukupno 23. u El Klasiku, čime je samo pomerio granicu, jer je i pre ovog meča bio rekorder u toj kategoriji.

Ujedno, pobednosni gol je 500. Mesijev za Barsu u svim takmičenjima!

A golmani Navas i Ter Štegen su blistali! Bili su neverovatni iako su Kostarikanac i Nemac ukupno pet puta vadili loptu iz mreža. Mogli su bar još toliko puta, jer šansi je bilo mnogo na obe strane.

Tim Zinedina Zidana poveo je u 28. minutu preko Kazemira, pošto je prethodno Serhio Ramos pogodio stativu, a Brazilac odbitak poslao u mrežu. Međutim, radost Madriđana trajala je samo pet minuta, jer je u 33. Mesi izjednačio.

Prethodno, Argentinac je "prokrvario" na terenu, jer je "dobio" lakat od Marsela, ali mu to nije smetalo da još jednom pokaže da je fudbalski vanzemaljac.

Rakitić je u 73. minutu sjanjim šutem sa 20-ak metara doveo Barsu u vođstvo, a kada je četiri minuta kasnije Serhio Ramos dobio direktan crveni karton, činilo se da ceo plen putuje na "Nou Kamp".

Ipak, u 85. minutu, samo tri minuta pošto je ušao u igru, Rodrigez je izjednačio na 2:2, na asistenciju Marsela.

Delovalo je da Barsa nema snage da zada još jedan udarac. Međutim, u 92. minutu Alba je pronašao Mesija, usamljenog na ivici kaznenog prostora (?!), a takvu šansu u takvom trenutku Argentinac nije propustio - 2:3!

TOK MEČA:

KRAJ - 2:3!

90+2. minut - GOOOLLL - 2:3 - MESI!

85. minut - GOOOLLL - 2:2 - RODRIGEZ! Real je izjednačio sa igračem manje. Marselo je centrirao, a rezervista Hames Rodrigez dobro reagovao na prvoj stativi i zatresao mrežu. Kolumbijac je u igru ušao samo tri minuta ranije.

80. minut - ŠANSA ZA BARSU! NEVEROVATNA ODBRANA NAVASA! Pike se našao sam pred golmanom Reala i pucao, a Navas je odbranio.

77. minut - CRVENI KARTON! Serhio Ramos je isključen zbog žestokog starta nad Mesijem.

73. minut - GOOOLLL - 1:2 - RAKITIĆ! Golčina Hrvata sa 20 metara!

72. minut - Još jedna kontra Reala, Asensio se izborio za poziciju i šutirao, a Ter Štegen je bio siguran.

70. minut - Izmeme u obe ekipe: Kovačić - Kazemiro, Andre Gomeš - Alkaser.

68. minut - ŠANSA ZA BARSU! Inijesta je odlično proigrao Suareza, koji je šutirao, a Navas ponovo odbranio.

67. minut - ŠANSA ZA REAL! ŠTA JE PROMAŠIO RONALDO! Kontra Reala, Asensio je ušao u kazneni prostor i proigrao Ronalda, koji je usamljen sa sedam metara prebacio gol. Portugalac je možda bio u ofsajdu, koji nije dosuđen.

60. minut - Scenario preslikan iz prvog poluvremena - Real jače počne, ali posle desetak minuta Barsa preuzima kontrolu.

59. minut - ŠANSA ZA BARSU! Posle kornera Pike je dobri šutirao glavom sa sedam metara, a Navas je sjajno intervenisao.

56. minut - ŠANSA ZA BARSU! Alkaser je mogao da bira gde će da šutira sa 12 metara, učinio je to mlako i po zemlji, pa je Navas odbranio.

55. minut - Kao i u uvodu prvog i na početku drugog poluvremena Real je mnogo agresivniji i bolji.

53. minut - ŠANSA ZA REAL! Marselo je sjajno centrirao, Benzema na "prvoj statuivi" reagovao glavom, a Ter Štegen odbranio.

47. minut - Odličan napad Madriđana, Karvahal je centrirao, Pike intervenisao, a da nije bilo bi opasno po gol. Domaćin je dobio samo korner.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 1:1! Posed lopte je 58.42 u procentima u korist Barselone.

45+1. minut - Još jedan prekršaj Kazemira nad Mesijem. Fudbaleri Barselone traže da Brazilac dobije žuti karton, što bi mu bio drugi danas... Ali ništa od toga.

43. minut - Odlična akcija Barse. Mesi - Suarez - Alba, koji je šutirao loše.

41. minut - Još jedan pokušaj Mesija, iako je lopta zakačila Kazemira i otišla pored gola, Barsa nije dobila korner.

40. minut - BEJL IZLAZI! Roviti Velšanin ipak ne može više da izdrži, menja ga Asensio.

36. minut - STRAŠAN ŠUT MODRIĆA! Pucao je Hrvat sa 25 metara, ali je Ter Štegen odično reagovao.

33. minut - GOOOLLL - 1:1 - MESI! Samo pet minuta trajalo je vođstvo Reala. Mesi je primio loptu na 18 metara od gola, krenuo ka tenk u kazneni prostor, izlomio Karvahala i poslao loptu u mrežu.

28. minut - GOOOLLL - 1:0 - KAZEMIRO! Posle kornera sa leve strane, lopta je izbačena van Barsinog kaznenog prostora, Marselo ju je vratio pred gol, Serhio Ramos je šutirao pored Ter Štegena, pogodio stativu, a odbitak je Kazemiro smestio u mrežu. Međutim, sumnjivo je da li je Ramos bio u ofsajdu...

23. minut - Mesi igra, ali drži maramicu na rasečenoj usni.

22. minut - ŠANSA ZA REAL! Duga lopta je stigla do Bejla koji je bio sam pred Ter Štegenom, pokušao je da ga savlada iz prve, ali je to loše učinio, pa Nemac nije imao problem da interveniše.

20. minut - KRVAVI MESI! Argentinac je ostao da leži posle udarca laktom Marsela.

20. minut - Ronaldo je bio malo iskosa sa leve strane, oslobodio se Pikea i šutirao, ali je Ter Štegen sjajno intervenisao.

19. minut - U roku od pet sekundi pretnje po gol na obe strane! Prvo je Benzema slabo tukao kada je imao otvoren šut, usledila je kontra gostiju, Alkaser je spustio loptu Suarezu, koji je nije dobro zahvatio, pa je otišla daleko od gola.

18. minut - Već treći put su igrači Reala uhvaćeni u ofsajdu.

13. minut - Prvi žuti karton na meču, dobio ga je Kazemiro zbog oštrog prekršaja nad Mesijem.

LEGENDE U LOŽI - Ronaldo i Figo!

10. minut - Gosti su izdržali početni pritisak Reala i sada su prvi put zapretili. Odlična akcija, Suarez puca sa 18 metara - pored gola.

6. minut - Krenuo je Real jako od starta... Sada šutira Ronaldo, a Ter Štegen brani.

2. minut - Ronaldo pada u kaznenom prostoru, sudija Alehandro Ernandez pokazuje da se igra nastavi.

1. minut - Meč je počeo! Početni udarac je izveo španski golfer Serhio Garsija, koji je nedavno osvojio prvi Masters u karijeri.

SASTAVI:

Geret Bejl se oporavio i našao se među "najboljih 11" trenera Zinedina Zidana, dok je Barsa bez suspendovanog Nejmara, čije je mesto zauzeo Pako Alkaser.

REAL MADRID: Navas - Karvahal, Načo, Ramos, Marselo - Modrić, Kazemiro, Kros - Bejl, Benzema, RonaldoBARSELONA: Ter Štegen - Serđi Roberto, Pike, Umtiti, Alba - Rakitić, Buskets, Inijesta - Mesi, Suarez, Pako Alkaser

20:44 - POZDRAV VANZEMALJACA!

20:43 - Sve je spremno za početak

20:38 - Zagrevanje

20:33 - Statistika El KlasikaReal je bolji u međusobnim duelima sa Barsom u domaćem prvenstvu - 72 pobede, 33 remija i 68 poraza (281:274). Barsa je uspešnija u svim takmičenjima - 109 pobeda, 59 remija i 97 poraza (460:433).

20:29 - Sukob Zidana i Luisa EnrikeaTrener Reala i Barse Zinedin Zidan i Luis Enrike su stari znanci, još iz igračkih dana. Njih dvojica su imala fizički sukob na El Klasiku 2003. godine. Francuz je tada oborio Pujola, a Enrike je došao da se "objasni" sa Zizuom, koji je tada nasrnuo i na njega.

20:24 - Prenos sa 40 kameraPrenos današnjeg El Klasika biće rađen sa čak 40 kamera, od kojih će po jedna pratiti samo Mesija i Ronalda.

20:21 - Kraljevski dočekPogledajte kako su navijači Reala dočekali autobus sa svojim ljubimcima ispred stadiona.

20:19 - Mesi najbolji strelac u istoriji El KlasikaLionel Mesi je najbolji strelac u istoriji "El Klasika" sa 21 golom na 32 meča, čemu je dodao i 13 asistencija. Kristijano Ronaldo je na 28 utakmica protiv Barse strelac bio 16 golova, a imao je dve asistencije.

20:15 - Jesenas bez pobednikaPrvi ovosezonski El Klasiko završen je bez pobednika - 1:1. Barsa je na "Nou Kampu" povela preko Luisa Suareza, a izjednačio je Serhio Ramos u poslednjim trenucima utakmice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track