SPORNI MOMENTI: Cela Srbija priča o sudiji Obradoviću!
Foto: Saša Pavlić

Sudija iz meča Zvezda - Vojvodina glavna tema

SPORNI MOMENTI: Cela Srbija priča o sudiji Obradoviću!

Fudbal -

Sekretar sudijske komisije FSS Igor Radojčić u zvaničnoj analizi tvrdi da su crveni karton i penal opravdano dosuđeni za prvaka Srbije

Sudija Srđan Obradović glavna je tema u fudbalskoj Srbiji posle utakmice između Crvene zvezde i Vojvodine (2:0).Novosađani su se javno žalili na njegovu arbitražu, tvrdeći da je kod rezultata 0:0 neopravdano isključio Nikolu Antića, a potom i svirao penal za Crvenu zvezdu posle starta Marka Vukasovića nad Ričmondom Boaćijem.

S druge strane, sekretar sudijske komisije FSS Igor Radojčić na TV Arena sport analizirao je sporne sudijske odluke s Marakane i istakao da je Srđan Obradović imao osnova i za isključenje Antića, kao i za kazneni udarac crveno-belih. Navodno, Antić je sočno opsovao sudiju Obradovića i zbog toga zaradio direktan crveni karton.

- Prema zvaničnom protokolu koji mi imamo, u objašnjenju stoji da je razlog Antićevog isključenja korišćenje uvreda i pogrdnih reči prema sudiji. Ovde nije bilo prekršaja nad Antićem i on posle prolazi pored Frimponga. I ukoliko su ovi navodi koje imamo iz protokola tačni, to se kažnjava direktnim crvenim kartonom, a ne žutim - rekao je Radojčić, a o prekršaju Vukasovića nad Boaćijem je dodao:

- Postoje elementi za penal. Ima kontakta, minimalnog. Sudija je svirao kazneni udarac i treba poštovati njegovu odluku.

Fudbaler Vojvodine Marko Vukasović tvrdi da nije dotakao napadača Crvene zvezde.- Vaspitan sam tako da bih priznao svoju grešku da sam je napravio. Odgovorno kažem da o prekršaju nema reči, Boaći je sam proklizao i pao, a sudija je to okarakterisao kao moj prekršaj. Penal nije postojao, što uostalom potvrđuje i Boaćijev osmeh, koji se vidi na snimku - rekao je Vukasović.Shodno svemu rečenom, zaključak je da sudija Srđan Obradović neće biti kažnjen.

Zvezdin odgovorA MEČ PROTIV RADNIKA?Ljudi iz Crvene zvezde nisu želeli da komentarišu Obradovićevo suđenje i navode iz Vojvodine, ali su ukazali na zanimljiv detalj vezan za istog arbitra i utakmicu između Partizana i Radnika iz Surdulice. Naime, na tom meču koji je odigran 8. aprila u Humskoj isti sudija isključio je dvojicu fudbalera Radnika Frensisa i Gojkovića u razmaku od samo četiri minuta i dosudio sumnjiv penal za crno-bele koji je realizovao Đurđević. Partizan je preokrenuo taj meč pošto je posle prvog poluvremena gubio sa 0:1.

Lola SmiljanićZVEZDO, NEKA TE BUDE SRAMOTA!Brojni fudbaleri Partizana, pre svih stranci Leonardo i Everton, osuli su preko društvenih mreža paljbu na sudiju Srđana Obradovića. Ipak, najkonkretniji je bio bivši igrač crno-belih Milan Lola Smiljanić, koji je na društvene mreže stavio citat: „Ako Zvezdu nije sramota, neka osvoji titulu“ i posle toga napisao:- Ne tražim alibi, ali sudija Obradović, koji nije video da je lopta izašla van terena na večitom derbiju, svira penal Zvezdi protiv Vojvodine koji nije postojao!

Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track