Najnovije vesti

SPORNI MOMENTI: Cela Srbija priča o sudiji Obradoviću!
Foto: Saša Pavlić

Sudija iz meča Zvezda - Vojvodina glavna tema

SPORNI MOMENTI: Cela Srbija priča o sudiji Obradoviću!

Fudbal

Sekretar sudijske komisije FSS Igor Radojčić u zvaničnoj analizi tvrdi da su crveni karton i penal opravdano dosuđeni za prvaka Srbije

Sudija Srđan Obradović glavna je tema u fudbalskoj Srbiji posle utakmice između Crvene zvezde i Vojvodine (2:0).Novosađani su se javno žalili na njegovu arbitražu, tvrdeći da je kod rezultata 0:0 neopravdano isključio Nikolu Antića, a potom i svirao penal za Crvenu zvezdu posle starta Marka Vukasovića nad Ričmondom Boaćijem.

S druge strane, sekretar sudijske komisije FSS Igor Radojčić na TV Arena sport analizirao je sporne sudijske odluke s Marakane i istakao da je Srđan Obradović imao osnova i za isključenje Antića, kao i za kazneni udarac crveno-belih. Navodno, Antić je sočno opsovao sudiju Obradovića i zbog toga zaradio direktan crveni karton.

- Prema zvaničnom protokolu koji mi imamo, u objašnjenju stoji da je razlog Antićevog isključenja korišćenje uvreda i pogrdnih reči prema sudiji. Ovde nije bilo prekršaja nad Antićem i on posle prolazi pored Frimponga. I ukoliko su ovi navodi koje imamo iz protokola tačni, to se kažnjava direktnim crvenim kartonom, a ne žutim - rekao je Radojčić, a o prekršaju Vukasovića nad Boaćijem je dodao:

- Postoje elementi za penal. Ima kontakta, minimalnog. Sudija je svirao kazneni udarac i treba poštovati njegovu odluku.

Fudbaler Vojvodine Marko Vukasović tvrdi da nije dotakao napadača Crvene zvezde.- Vaspitan sam tako da bih priznao svoju grešku da sam je napravio. Odgovorno kažem da o prekršaju nema reči, Boaći je sam proklizao i pao, a sudija je to okarakterisao kao moj prekršaj. Penal nije postojao, što uostalom potvrđuje i Boaćijev osmeh, koji se vidi na snimku - rekao je Vukasović.Shodno svemu rečenom, zaključak je da sudija Srđan Obradović neće biti kažnjen.

Zvezdin odgovorA MEČ PROTIV RADNIKA?Ljudi iz Crvene zvezde nisu želeli da komentarišu Obradovićevo suđenje i navode iz Vojvodine, ali su ukazali na zanimljiv detalj vezan za istog arbitra i utakmicu između Partizana i Radnika iz Surdulice. Naime, na tom meču koji je odigran 8. aprila u Humskoj isti sudija isključio je dvojicu fudbalera Radnika Frensisa i Gojkovića u razmaku od samo četiri minuta i dosudio sumnjiv penal za crno-bele koji je realizovao Đurđević. Partizan je preokrenuo taj meč pošto je posle prvog poluvremena gubio sa 0:1.

Lola SmiljanićZVEZDO, NEKA TE BUDE SRAMOTA!Brojni fudbaleri Partizana, pre svih stranci Leonardo i Everton, osuli su preko društvenih mreža paljbu na sudiju Srđana Obradovića. Ipak, najkonkretniji je bio bivši igrač crno-belih Milan Lola Smiljanić, koji je na društvene mreže stavio citat: „Ako Zvezdu nije sramota, neka osvoji titulu“ i posle toga napisao:- Ne tražim alibi, ali sudija Obradović, koji nije video da je lopta izašla van terena na večitom derbiju, svira penal Zvezdi protiv Vojvodine koji nije postojao!

Aleksandar Radonić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...