AFERA METALAC Novi skandal u srpskom fudbalu: Sukob trenera i fudbalera pred policijom
Foto: Saša Pavlić

Korupcija i nasilje

AFERA METALAC Novi skandal u srpskom fudbalu: Sukob trenera i fudbalera pred policijom

Fudbal -

Sukob trenera i fudbalera pred policijom. Vukojević: Trener u tim gura samo igrače svojih drugara menadžera, izvlačeći iz toga ličnu korist. Vanić: Dečko laže iz očaja

Doskorašnji fudbaler Metalca Dejan Vukojević teško je optužio trenera Nenada Vanića ocenom da se prilikom sastavljanja tima rukovodi isključivo ličnim interesima i da oni polaze od dogovora s prijateljima menadžerima čije igrače protežira.- Došao sam u februaru u klub, u dogovoru sa upravom. Taj detalj mi je odmah bio minus kod trenera Vanića, jer on u tim gura samo igrače svojih drugara menadžera izvlačeći iz toga ličnu korist. Takvo vođenje ekipe moralo je da bude kažnjeno ispadanjem iz lige - priča Vukojević za Kurir.Negativna strana Vanićevog karaktera je i vera u teoriju zavere uperenu protiv njega.

Teške optužbe... Dejan Vukojević
Teške optužbe... Dejan Vukojević

Sumnjao na sabotažu

- Posle utakmice sa Radom upao je u svlačionicu, pretio je svima, rekao je da ima saznanja da su ga četiri igrača sabotirala i da su imali dogovor sa upravom Rada. Tražio je od svih da donesu listing telefonskih poziva kako bi se utvrdila veza igrača i čelnika Rada - kaže Vukojević.Nenad Vanić optužbu po optužbu svog bivšeg učenika demantuje, nudi konkretne dokaze i postavlja logična pitanja.- Ako sam korumpiran kao što kaže Vukojević, morali biste da pronađete bar jednog fudbalera kojeg sam vodio za ovih šest godina trenerskog rada, a kojem sam uzeo novac u zamenu za mesto u timu. Potražite igrače ili menadžere, naći će se jedan pod uslovom da sam ja zaista takav kakvim me predstavlja igrač - kaže Vanić za Kurir.Nikog nisam optužioTvrdi da nije tačan ni navod da je optužio igrače sa sabotažu zbog dogovora sa upravom Rada:- Taman posla da sam optužio Rad ili igrače. Rekao sam igračima pred utakmicu da kolaju razne priče, pa čak i takve da će biti telefonskih poziva u svrhu pritisaka raznih ljudi. Naglasio sam im da se čuvaju takvih stvari, kako zbog svoje naivnosti ne bi došli u situaciju da se naknadno pravdaju zbog nečeg što nisu uradili - naglasio je Nenad Vanić.

Kamere sve zabeležileSUKOB ISPRED SVLAČIONICEFudbaler i trener imali su i žestok sukob ispred svlačionice.- Lažu da sam razbijao. Izašao sam najnormalnije iz svlačionice i naleteo baš na Vanića. Počeo je da mi preti, psuje majku, hteo da se pobije sa mnom, ali su između nas stali igrači - kaže Dejan Vukojević.- Kamere u hodniku su zabeležile, otuda i njegovo panično pojavljivanje u medijima s pričom koja nema veze. Kidisao je ka meni, tražio tuču, pa je sve kasnije morao da objašnjava policiji kada je protiv njega podignuta krivična prijava. Problem je ispao zbog toga što dečko nema kvalitet da bi igrao u Metalcu. Dobio je dva puta priliku i nije je iskoristio - ističe Nenad Vanić.

Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja