Nemci pregazili Grke za polufinale EP
Foto: REUTERS

Nemci pregazili Grke za polufinale EP

Fudbal -
Nemačka se u polufinalu 28. juna u Varšavi sastaje sa pobednikom meča između Engleske i Italije

GDANJSK - Fudbalska reprezentacija Nemačke plasirala se u polufinale prvenstva Evrope pošto je večeras u Gdanjsku, učetvrtfinalu, savladala selekciju Grčke sa 4:2 (1:0). Nemačka se u polufinalu 28. juna u Varšavi sastaje sa pobednikom meča između Engleske i Italije.

Nemačka fudbalska mašinerija samlela je večeras borbenog protivnika i u velikom stilu izborila plasman među četirinajbolja u Evropi. Silovitom i efikasnom igrom "panceri" su opravdali ulogu favorita, pa su bez posebnih teškoća pobedili Grke. Izabranici Joakima Leva od početka susreta pokazali su šta hoće. Čvrsti, brzi, disciplinovani i opasni sa svihpozicija nametnuli su svoj dobro poznati ritam i pravo je čudo da su Grci prvo poluvreme završili sa samo jednimgolom u mreži.

Grčka reprezentacija je hrabro ušla u nastavak utakmice i zapretila iz par kontranapada, pa je Samaras iskoristiojedan i na veliko iznenađenje poravnao rezultat. Međutim, to je bilo sve što su Grci uspeli da urade, iako su se dokraja uporno i časno borili. U ostatku meča ponestalo im je snage i energije za dalju defanzivu, a Nemačka je zaigrala impresivno. Kao na traciređale su se prilike pred mrežom golmana Sifakisa, sevali su šutevi iz svih pozicija, i bilo je samo pitanje vremenakada će biti srušen dalji otpor ekipe selektora Santoša.

Siloviti naleti nemačkih fudbalera doneli su rezultat samo šest minuta od izjednačenja, a potom je sa jos dva golaosiguran ubedljiv i potpuno zaslužen trijumf. Grci su samo ublažili poraz pogotkom u finišu iz penala, nakon što jelopta u kaznenom prostoru pogodila Boatenga. U zanimljivoj i borbenoj utakmici Nemačka je još jednom potvrdila da s pravom važi za jednog od glavnih favorita zatitulu i sa velikim interesovanjem čeka se polufinalni meč u kojem igra sa pobednikom duela Engleska - Italija.

Sastavi timova

Večarašnja utakmica odigrana je na stadionu "Arena Gdanjsk" pred oko 40.000 gledalaca, a sudio je DamirSkomina iz Slovenije. Strelci: Lam u 39, Kedira u 61, Klose u 68. i Rojs 74. za Nemačku, a Samaras u 55. i Salpingidis u 89. minutu izpenala za Grčku. Žuti kartoni: Samaras, Papastatopulos (Grčka). Nemačka: Nojer, Boateng, Badštuber, Humels, Lam, Švajnštajger, Kedira, Rojs (od 80. Gece), Ozil, Šurle (od 67.Miler), Klose (od 80. Gomez). Grčka: Sifakis, Torosidis, Papastatopulos, Papadopulos, Cavelas (od 46. Fotakis), Makos (od 72. Liberopulos),Manijatis, Ninis (od 46. Gekas), Kacuranis, Samaras, Salpingidis.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track