PREDRAG RAJKOVIĆ: Cilj je da uvedem Makabi u Ligu Evrope
Predrag Rajković, Foto: Saša Pavlić

U odličnoj formi

PREDRAG RAJKOVIĆ: Cilj je da uvedem Makabi u Ligu Evrope

Fudbal -

Reprezentativni golman Srbije Predrag Rajković odlično je započeo klupsku sezonu.

Sa Makabijem iz Tel Aviva preskočio je prva dva kola kvalifikacija za Ligu Evrope i cilj je da sa izraelskim klubom dođe do grupne faze.

Rajkovićev Makabi je najpre bio bolji od Tirane sa 2:0 kod kuće i 3:0 u Albaniji, dok je islandski Rejkavik savladan sa 3:1 i 2:0.

- Dobro smo počeli sezonu, imamo četiri pobede iz isto toliko utakmica, a protiv Tirane i Rejkjavika sam ukupno primio samo jedan gol. Iskreno, nije to baš pravo merilo snage. U Tirani je sve prošlo ok, bez problema, imali smo jako ozbezbeđenje - kaže Rajković.

Odlični golman veruje da će pravi ispit imati u četvrtak (18.45) protiv Panioniosa u Tel Avivu, u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

- Dobro smo skautirali grčki ekipu, odličan su tim. Mislim da su blagi favoriti, brzi su u kontrama, ali i mi imamo svoje šanse koje verujem da ćemo iskoristiti.

Rajkovićev cilj na evropskoj sceni je jasasn.

- Mnogo bi mi značilo da uđemo u Ligu Evrope. Cilj mi je da uvedem ekipu u grupnu fazu - ističe Rajković i osvrće se na svoju sudbinu.

- Za sada ostajem u Makabiju. Oni računaju na mene i meni je super ovde. Mogu da odem samo u slučaju ako se pojavi neka ponuda kojom bismo bili zadovoljni i klub i ja.

Naš talentovani golman prati i bivši klub, kad god može gleda utakmice Crvene zvezde.

- Pošto su nam se mečevi poklapali, gledao sam snimke. Zvezda ima dobar tim, lepo igraju, sada ih čeka Sparta koja je težak rival. U Pragu je i Ben Haim koji je igrao sa nama u Makabiju. Verujem da mogu da prođu uz pobedu na "Marakani", najbolje bi bilo bez primljenog gola.

Što se tiče reprezentacije Srbije, "orlovi" su napravili značajn skok na FIFA rang listi i u dobrom raspoloženju dočekuju septembarske ispite sa Moldavijom i Republikom Irskom u kvalifikacijama za Mundijal 2018. u Rusiji.

- Istina, septembar uopšte nije daleko. Verujem u pobedu nad Moldavijom, protiv Irske će biti teško, ali ćemo i u Dablinu ići na trijumf. Mi tako uvek igramo, mada bi i bod u Irskoj bio dobar. San mi je da se nađemo na Mundijalu, a plasman na Svetsko prvenstvo bi bio veliki uspeh.

Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Saša Pavlić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Đukiću, pa ko je kriv?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track