(VIDEO) ZMAJEVI DONELI TITULU PARTIZANU, PA MU SAD UZELI BODOVE: Šampion na kolenima, Voždovac pobedio u Humskoj i preskočio večite na tabeli
Foto: Fonet

SENZACIJA

(VIDEO) ZMAJEVI DONELI TITULU PARTIZANU, PA MU SAD UZELI BODOVE: Šampion na kolenima, Voždovac pobedio u Humskoj i preskočio večite na tabeli

Fudbal -

Fudbaleri Voždovca kao gosti u Humskoj pobedili su Partizan 3:1 (2:1) u utakmici četvrtog kola Superlige Srbije.

Crno-beli su poveli u sedmom minutu golom Uroša Đurđevića iz penala, samo minut kasnije izjednačio je Filip Stuparević, Borko Duronjić je u 38. minutu doveo goste u vođstvo, a sudbinu šampiona Srbije zapečatio je Aleksandar Jeišić u 88.

Partizanu je ovo prvi poraz u Superligi, pao je na četvrto mesto sa devet bodova, dok se Voždovac sa deset bodova probio na drugo mesto, jer ima i bod više i od Crvene zvezde, koja sutra gostuje Radniku. Trenutno je lider Vojvodina sa maksimalnih 12 bodova.

"Zmajevi" su zasluženo odneli ceo plen iz Humske. Iskoristili su tri velike greške Partizanove odbrane, koje su načinili Ćirković, golman Kljajić i Miletić.

Odbrana je od starta sezone najveći problem ekipe Miroslava Đukića, što se po ko zna koji put potvrdilo. Međutim, ni ofanzivna linija crno-belih se večeras nije proslavila.

Dve šanse za Tavambu i poništen gol Jankovića, što je diskutabilna sudijska odluka, premalo su od šampiona Srbije.

A mogli su i "zmajevi" još koji put da matiraju Kljajića...

Posle sata igre Partizan je ostao bez povređenog Kosovića, pa je na teren ušao Radin, i to je bila jedina Đukićeva izmena večeras!

"Morali smo da budemo ofanzivni, a koga god da sam uveo, ne bismo bilo tako ofanzivni", prokomentarisao je Đukić za TV Arenu sport posle meča.

Podsetimo, Voždovac je u finišu prošle sezone savladao Crvenu zvezdu i omogućio Partizanu da serijom pobeda dođe do titule, a sada je tim Ilije Stolice uzeo "skalp" i crno-belima.

Partizan u sledećem kolu gostuje Vojvodini, a onda sledećeg četvrtka dočekuje Videoton u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope.

Voždovcu sledi duel sa Javorom na "krovu".

TOK MEČA:

KRAJ - 1:3!

88. minut - GOOOLLL - 1:3 - JEŠIĆ! Velika greška Miletića, Ješić je to iskoristio i sa 16 metara zakucao loptu u mrežu.

83. minut - Poslednja izmena Ilije Stolice - Gavrić umesto Srećkovića.

78. minut - PONIŠTEN GOL PARTIZANA! Janković je zatresao mrežu, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu, a situacija je sumnjiva...

73. minut - Mašović menja Duronjića kod gostiju.

71. minut - Suma se izborio za poziciju za šut, a onda sa 12, 13 metara tukao visoko preko gola.

68. minut - Prva izmena kod gostiju, umesto Petrovića na terenu je Ješić.

67. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Posle kornera Tavamba je sa šest, sedam metara šutirao glavom, ali preko gola.

62. minut - Kosovića je zamenio Radin.

61. minut - Kosović se povredio posle duela na sredini terena. Napušta igru. Ne može da se osloni na povređenu levu nogu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

POLUVREME - 1:2!

38. minut - GOOOLLL - 1:2 - DURONJIĆ! Golman Kljajić je posle centaršuta sa desnog krila ispustio loptu, pa ju je Duronjić ubacio u mrežu.

30. minut - ŠANSA za VOŽDOVAC! Posle kornera sa desne strane za goste lopta je pogodila jednog igrača Partizana u butinu i krenula ka golu, ali joj je Kljajić presekao put.

27. minut - TAJM AUT! Pauza da se igrači osveže.

25. minut - ŠANSA za PARTIZAN! Kosović je preko zadnje linije Voždovca proigrao Tavambu, koji je loptu primio na grudi, a onda pucao, ali je Popović sjajno odbranio.

23. minut - Ponovo prete gosti. Izveli su kontru, koju je završio Duronjić udarcem iz daljine, a Kljajić je odbranio.

10. minut - VELIKA ŠANSA za VOŽDOVAC! I Petrović je prihvatio loptu ispred Ćirkovića, ali je njegov šut odbranio Kljajić.

8. minut - GOOOLLL - 1:1 - STUPAREVIĆ! Napadač Voždovca je prihvatio dubinsku loptu ispred Ćirkovića, a onda savladao Kljajića, koji mu je krenuo u susret.

7. minut - GOOOLLL - 1:0 - ĐURĐEVIĆ IZ PENALA! Đurđević je snažno tukao, golman Popović je pogodio stranu, čak i zakačio loptu, ali je ona ipak završila u mreži.

6. minut - PENAL za PARTIZAN! Janković je bio u prodoru, posle duela sa Ivkovićem je pao, a sudija Vasić pokazao na belu tačku.

1. minut - Utakmica je počela...

SASTAVI:

Brazilca Evertona nema čak ni na klupi Partizana, a Suma je ponovo starter.

U kombinaciji za tim crno-belih nema ni Saše Ilića, zbog povrede.

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Ćirković, Ostojić, Nemanja G. Miletić - Kosović, Jevtović, Janković, Suma - Tavamba, Đurđević.

VOŽDOVAC: Popović - Gajić, Ivković, Mihajov, Filipović - Pavlović, Putinčanin Petrović - Duronjić, Srećković - Stuparević.

Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik).

Slaba poseta u Humskoj

foto: Printscreen

Temperatura je 35 stepeni Celzijusa...

Fudbaleri se zagrevaju

foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović
foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

Olimpijakos došao po Đurđevića

Poseban motiv na večerašnjoj utakmici ima napadač Partizana Uroš Đurđević, jer su u Humsku stigli emisari Olimpijakosa, koji je zainteresovan da ga kupi.

Crno-beli nemilosrdni prema "zmajevima"

Partizan i Voždovac sastajali su se 14 puta, crno-beli su zabeležili 12 pobeda, uz po jedan remi i poraz i gol-razliku 38:12. Partizan je protiv "zmajeva" u seriji od osam uzastopnih pobeda.

Partizan "duguje" Voždovcu

Partizan je "dužan" Voždovcu. Crno-beli su do titule prošle sezone došli zahvaljujući dugoj seriji pobeda, ali su im na kraju pomogli "zmajevi". Naime, tim trenera Ilije Stolice u finišu plej-ofa naneo je poraz Zvezdi (3:2), čime je omogućio Partizanu da se domogne vrha tabele i na njemu ostane do kraja.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track