ZAŠTO NAS OPET KINJITE? Rasprava Srđana Dragojevića i Olivere Kovačević na društvenim mrežama zbog prenosa Partizana na RTS!
Foto: Dragan Kadić, Nebojša Mandić

ČEMU PRETPLATA?

ZAŠTO NAS OPET KINJITE? Rasprava Srđana Dragojevića i Olivere Kovačević na društvenim mrežama zbog prenosa Partizana na RTS!

Fudbal -

Javni servis nema da izdvoji nekoliko desetina hiljada evra za prenos iz Mađarske, pa će utakmica biti prenošena na kablovskom kanalu Arena sport

Srpski osvajač duple krune, Partizana ima u Mađarskoj izgledne šanse da se plasira u grupnu fazu Lige Evrope, ali navijači širom Srbije neće moći da posmatraju taj meč budući da Radio televizija Srbije neće prenosi taj duel, već samo kablovski kanal Arena sport.

Prema tvitu koji je u utorak uveče objavila Olivera Kovačević, urednica zabavnog programa nacionalne televizije, razlog leži u činjenici da zbog činjenice da pored ovog meča, Javni servis mora da prenosi i utakmicu odbojkaškog EP protiv Poljske (20.30) i duel Crvene zvezde i Krasnodara, takođe u kvalifikacijama za LE. Međutim, kada smo pozvali uredništvo RTS, dobili smo malo drugačiji odgovor.

- Uspeli bismo da uklopimo sve utakmice, ali Mađari traže mnogo novca za prenos i reč je o nekoliko desetina hiljada evra. Znate, kad se dogovaraju prenosi mečeva, praksa je da se dogovor postigne pre prvog duela, a oni to nisu hteli. Sačekali su da vide kakav će biti rezultat i sad su zacepili cenu. Zamolili smo ih da se utakmica igra od 19.00 sati, zbog čega je Zvezda svoj meč i pomerila na 21.00, ali oni ni to nisu želeli - rečeno je Kuriru u RTS, neposredno pre zaključenja ovog broja.

Što se same utakmice tiče, crno-beli su u Mađarsku stigli dva ranije, adaptirali se na uslove i stanje terena i optimisti su pred početak ovog duela.

- Naš glavni cilj je plasman u Evropu i uradićemo sve da do njega dođemo. Ključno je da postignemo pogodak, jer se on u gostima računa duplo - poručio je štoper Partizana Nemanja R. Miletić.

kurir.rs / Konstantin Radulović

foto: Dragan Kadić, Nebojša Mandić

Ljut Dragojević ogorčen Proslavljeni srpski reditelj Srđan Dragojević, poznat je kao veliki navijač Partizana i njemu je činjenica da RTs neće prenositi meč iz mađarske teško pala. - Jel to opet RTS kinji nas navijače Partizana? Šta je sada razlog da prenosa na "javnom servisu" ne bude? Još uvek ne verujem da je to moguće. Da je bilo malo više dobre volje i profesionalizma, odbojka, koja objektivno ima najmanje gledalaca kada igraju Zvezda i Partizan, bila bi na Trećem programu - napisao je između ostalog Dragojević na Tviteru

foto: Printscreen

Podrška Dolazi 300 grobara Susret koji će odrediti dalju sezonu srpskog šampiona i dreugog tima mađarksog šampionata biće oduigran u gradu felćetu koji se nalazi na 45 kilometara od Budimpešte i gde videoton igra svoje mečeve dok je njihov stadionu izgradnju. U pitanju je objekat koji prima nešto malo manje od 4.000 gledalaca (3.812), a na tribinama bi trebalo da bude i oko 300 navijača crno-belih.

Videoton - Partizan 20.00 TV Arena Felčet: Stadion: Pančo Arena. Kapacitet: 3.812 gledalaca. Sudija: Andre Mariner (Engleska) VIDEOTON (4-3-3): Kovačik - Nego, Juhalj, Fiola, Stopira - Patkai, Hadžić, Solnoki - Lazović, Henti, Ljćepović. Trener: Marko Nikolić. PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić - Jevtović, Radin - Suma, Janković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track