MESI BRATE, STANI MALO! Dmitrović za Kurir otkriva: Teško je igrati protiv aždaja iz Barse
Foto: EPA

NIJE MU BILO LAKO

MESI BRATE, STANI MALO! Dmitrović za Kurir otkriva: Teško je igrati protiv aždaja iz Barse

Fudbal -

Srpski golman Marko Dmitrović otkriva da mu je fudbaler Barse posle utakmice s Eibarom rekao da svaki meč igraju kao da je finale Lige šampiona.

Marko Dmitrović, povremeni fudbalski reprezentativac Srbije, na svojoj koži je osetio bes i moć jednog od najboljih fudbalera današnjice Lea Mesija.

U sudaru Barselone i Eibara za koji brani Marko Dmitrović (25), baskijski klub je izvukao deblji kraj, poraženi su s rezultatom 6:1. Bez obzira na nekoliko sjajnih interevncija, Dmitrović nije mogao da sačuva mrežu svog kluba.

Jedini Srbin koji brani u Primeri otkriva za Kurir koliko je teško igrati protiv katalonskog giganta.

- Teško je protiv aždaja iz Barse. (smeh) Stvarno teško. Bez obzira na ubedljiv poraz utisci su pozitivni, niko nam ništa nije zamerio. Odigrali smo otvorenu utakmicu i na kraju izgubili previsokim rezultatom. Nismo kao većina ekipa stali u bunker, tako da smo ostavili dobar utisak. Možda smo mogli da postignemo još neki gol, ali Barsa kažnjava svaku grešku.

foto: EPA

Marko Dmitrović otkriva da je po završetku utakmice pričao sa Leom Mesijem, najboljim akterom utakmice.

- Četiri gola mi je dao. Neverovatan igrač, radi sve što poželi. U deliću sekunde donosi prave odluke i pravi razliku. Moj saigrač je zamenio dres sa njim i dres je bio skroz suv, kao da je nov. To sve govori sa kakvom lakoćom Mesi igra - otkriva za Kurir Marko, a potom dodaje:

- Pozdravili smo se posle utakmice. U šali sam mu rekao da je mogao malo da zakoči. Samo se nasmejao i odgovorio mi da mora da gazi jer su svi rekli da su slabo krenuli. Od ljudi u klubu, preko navijača, do novinara. Bio je iskren i ozbiljan. Kako mi reče, svakog protivnika shvataju kao da igraju finale Lige šampiona.

Srbin je dobro branio. Uhvatio je mnogo problematičnih lopti, skinuo nekoliko zicer, a opet mreža je bila napunjena do vrha.

- Za svakog golmana šest golova je mnogo. Ipak, imao sam nekoliko dobrih intervencija i generalno sam zadovoljan, uprkos činjenici da sam primio toliko golova. I mnogo veće ekipe su primile šest komada protiv Barse. Ako oni imaju svoj dan, protivnik se ne pita mnogo.

foto: EPA

Marko Dmitrović je jedini Srbin koji brani u Primeri.

- Zadovoljan sam i uživam u svakom danu. Izborio sam se za prvog golmana i na meni je da dobrim igrama nastavim i dalje da budem prvi izbor. Sve je na meni i svaki dan je novo dokazivanje. Veoma sam motivisan i zadovoljan. Napredujem sve više iz dana u dan, tako da očekujem još bolje partije.

Eibar je jedno od prijatnijih iznenađenja u Primeri, mali klub iz Baskije trenutno je na sredini tabele.

- Cilj je opstanak. To je primarni i jedini cilj. U toku sezone ćemo videti ako budemo ostvarivali dobre rezultate, postavićemo neke više ambicije, ali za sada je glavni zadatak biti daleko od zone ispadanja. Prvenstvo će biti mnogo izjednačenije nego prošle sezone i svaki bod je mnogo važan.

Nekadašnji čuvar mreže Crvene zvezde već dve godine je u Španiji, a ovog leta je iz Alkorkorona došao u Eibar.

- Prezadovoljan sam u Eibaru, uživam svaki dan. Živim u Bilbau koji je na pola sata od Eibara. Grad je fenomenalan. Eibar je malo mesto, svako svakoga zna i svi žive za fudbal. I u porazu i u pobedama su uz ekipu i uvek nas isprate gromoglasim aplauzom. Prihvatili su me odlično, delom je to i do mojih dobrih partija koje pružam na početku sezone. Na meni i ekipi je da nastavimo sa kvalitetnim igrama i da navijače obradujemo što češće - istakao je Marko Dmitrović.

Skroman i odmeren Ako Muslin pozove, tu sam Marko Dmitrović do sada je bio na širem spisku reprezentativnih golmana, a bio je standardan u mladoj selekciji Srbije. - Verujem u sebe i svoje kvalitete. Sve je na selektoru. Koga god da pozove, treba da ima apsolutnu podršku svih jer reprezentacija ostvaruje odlične rezultate. Ako proceni da sam potreban reprezentaciji, tu sam. Prošao sam sve selekcije i znam šta znači predstavljati svoju zemlju - skroman je Dmitrović.

kurir.rs / Aleksandar Radonić

foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Partizanovci, ako je za utehu....

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track