NEMANJA MATIĆ HOĆE POBEDU U BEČU: Spremni smo za feštu
Foto: Dado Đilas

RUSIJO, EVO NAS

NEMANJA MATIĆ HOĆE POBEDU U BEČU: Spremni smo za feštu

Fudbal -

Srbin iz redova Mančester junajteda obećava da će „orlovi“ koliko već u petak pokušati da obezbede plasman na fudbalsko Svetsko prvenstvo

Nemanja Matić nije za opciju da neko drugi završi posao za „orlove“, iako pored dve meč-lopte u rukama, neizvesnost zbog plasmana reprezentacije Srbije na Svetsko prvenstvo mogu da uklone i dueli Velsa s Gruzijom i Irskom. Prva meč-lopta nudi se u petak protiv Austrije, na bečkom stadionu „Ernst Hapel“, na kojem njega i ostale naše reprezentativce čeka skoro 35.000 srpskih navijača.

- Svaku utakmicu smo išli da pobedimo, tako će biti i ovaj put. Svesni smo da je Austrija dobra selekcija, protiv koje nas očekuje težak meč, posebno što oni nemaju šanse da se plasiraju na Svetsko prvenstvo. Igraće bez pritiska, sa željom da se dokažu protiv nas, a to će samo da nam oteža zadatak - rekao je Matić za Kurir.

Srbija pred ključnih 180 minuta igre na dve utakmice s Austrijom i Gruzijom kod kuće ima četiri boda više od drugoplasiranog Velsa.

- Jednom nogom smo u Rusiji. Pritisak uvek postoji kada igrate za reprezentaciju. Svesni smo toga. Ali dodatni pritisak nije dobar. Mislim da je najvažnije šta će biti na kraju. Da mi budemo prvi i da se kvalifikujemo za Mundijal, a manje je bitno kada ćemo to ostvariti - jasan je Matić, koji ne krije sreću što će Srbija u Beču igrati kao na domaćem terenu, pošto će na tribinama biti više naših nego austrijskih navijača.

foto: Dado Đilas

Uživa u Mančesteru

HVALA MURINJU, OPRAVDAĆU NJEGOVE POHVALE

Pored pohvala za igre u dresu Mančester junajteda, ostvarenog cilja s reprezentacijom u kvalifikacijama, Matić može da se pohvali jednim vrednim priznanjem. Njega je, naime, Žoze Murinjo proglasio najboljim čovekom s kojim se susreo u svetu fudbala.

- Znači, kad pročitaš da tako nešto Murinjo kaže javno. Mogu samo da kažem da ću se truditi da svaku reč dodatno opravdam.

anter

foto: Reuters

Sve u našu korist Srbijo, počni da slaviš

AUSTRIJA BEZ POLA TIMA, VELS BEZ GERETA BEJLA

Oslabljena Austrija zbog povreda petorice standardnih igrača, pa i izostanak Gereta Bejla na poslednje dve utakmice Velsa u kvalifikacijama, u konačnom zbiru teraju navijače Srbije da već započnu proslavu plasmana na Svetsko prvenstvo u Rusiju naredne godine.

Računica je prosta - ako „orlovi“ i ne pobede Austriju u Beču, Vels će teško doći do prvog mesta jer ih samo pobede nad Gruzijom i Irskom guraju na vrh tabele grupe D. Sa tri boda iz Beča neće biti važna sudbina Velsa, a očekuje se da povrede Predla, Alabe, Zabicera, Harnika i Šefa samo olakšaju misiju „orlova“ u petak uveče.

D. P.

foto: Reuters

Osveta Dušan Tadić heroj kvalifikacija

TEJLOR ĆE MUNDIJAL GLEDATI SAMO NA TV

Dušan Tadić dočekao je da se osveti Velšaninu Nilu Tejloru, koji mu je u kvalifikacijama za Mundijal u novembru prošle godine slomio nos i prošao nekažnjeno.

- Osveta? Mi smo na korak od Mundijala, a Tejlor će ga gledati na televiziji. To je moja osveta - rekao je Tadić za SOS kanal.

- Nisam dobio izvinjenje, samo mi je Mitrović preneo reči njegovog klupskog saigrača iz Velsa da je Tejlora bolela noga tri dana zbog toga što me je udario - objasnio je Tadić.

A. V.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Dado Đilas, Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track