(VIDEO) PETARDA NA MARAKANI: Zvezda deklasirala Dinamo, het-trik Adžića, tri asistencije Pešića
Foto: FK Crvena zvezda

ŠESNAESTINA FINALA KUPA SRBIJE

(VIDEO) PETARDA NA MARAKANI: Zvezda deklasirala Dinamo, het-trik Adžića, tri asistencije Pešića

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su kao domaćini na stadionu "Rajko Mitić" savladali Dinamo iz Vranja 5:0 (3:0) i plasirali se u osminu finala Kupa Srbije.

Tri gola postigao je Luka Adžić, a po jedan Aleksandar Pešić i Slavoljub Srnić, s tim da je Pešić imao i tri asistencije.

Dvojica igrača Zvezde, međutim, neće ovu utakmicu pamtiti po dobrom - Rikardinjo i Abraham Frimpong. Brazilac se povredio već u uvodu meča i napustio teren, a u finišu je fudbaler iz Gane pao na glavu i ostao nepomično da leži. Posle ukazane pomoći odvezen je u bolnicu.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević promešao je karte za ovaj duel šesnaestine finala Kupa. I takav sastav bio je prejak za lidera Prve lige Srbije.

Gosti su hrabro ušli u meč, nisu se branili, čak su i pretili. Međutim, kada je Adžić u 25. minutu maestralno izveo slobodan udarac i doveo Zvezdu u vođstvo, označio je početak kraja Dinamovih nada na "Marakani".

Do odlaska na odmor domaćin je vodio 3:0. Prvo je Pešić udarcem glavom posle kornera Slavoljuba Srnića povisio na 2:0 u 44. minutu, a 90 sekundi kasnije Adžić se drugi put upisao u strelce pošto mu je Pešić nesebično asistirao.

Četvrti gol, postignut u 60. minutu, bio je kao preslikan treći. Ponovo kontra i ponovo nesebični Pešić omogućava mlađem saigraču da zabeleži het-trik.

Konačan rezultat postavio je u 76. minutu Srnić, kome se Pešić tom prilikom revanširao za asistenciju s kraja prvog poluvremena.

Mečevi osmine finala Kupa Srbije igraće se 25. oktobra.

Crvenoj zvezdi sledi prvenstveni meč sa Mačvom u subotu, a onda u četvrtak 19. oktobra i duel u Ligi Evrope sa Arsenalom.

TOK MEČA:

KRAJ - 5:0!

FRIMPONG PAO NA GLAVU I OSTAO NEPOMIČNO DA LEŽI!

76. minut - GOOOLLL - 5:0 - SRNIĆ! Još jedna asistencija Pešića, treća na utakmici.

72. minut - Poslednja izmena kod domaćina - Stojković umesto Adžića-

65. minut - Druga izmena kod Zvezde. Debituje Bainović. Izašao je Račić.

60. minut - GOOOLLL - 4:0 - HET-TRIK ADŽIĆA! Sve isto kao i kod trećeg gola. Kontra Zvezde, Pešić ponovo nesebičan, spaja Adžića s golom.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 3:0!

45+1. minut - GOOOLLL - 3:0 - DRUGI GOL ADŽIĆA! Posle kornera za goste sevnula je kontra domaćina, Pešić je nesebično asistirao Adžiću, koji je loptu poslao u praznu mrežu.

44. minut - GOOOLLL - 2:0 - PEŠIĆ! Srnić je izveo korner, a Pešić glavom poslao loptu u mrežu.

35. minut - Da li je bio ofsajd?! Procenite da li je Zvezdi opravdano poništen gol...

25. minut - GOOOLLL - 1:0 - ADŽIĆ! Majstorija mladog Zvezdinog fudbalera. Neodbranjivo je izveo slobodan udarac i doveo crveno-bele u vođstvo.

21. minut - Ponovo Milijaš preti iz daljine, ovaj put iz igre - pogodio je spoljnji deo mreže.

16. minut - Milijaš je izveo slobodan udarac - preko gola.

11. minut - Gosti su prvi zapretili. Stevanović se odlučio na šut sa više od 20 metara i bio zamalo neprecizan.

10. minut - Milijaš je u igri umesto Rikardinja, koji ne može da nastavi meč.

6. minut - Povredio se Rikardinjo.

1. minut - Utakmica je počela.

PORUKA DELIJA! TRANSPARENT POSTAVLJEN NA JUŽNOJ TRIBINI!

foto: Printscreen

SASTAVI:

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević promešao je karte. Naravno, nije mogao da računa na reprezentativce, a ukazao je šansu oporavljenom Vujadinu Saviću.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Frimpong, Savić, Anđelković - Račić, I. Ilić - Srnić, Rikardinjo, Adžić - Pešić.

DINAMO VRANJE: Vesić, Gašić, Okomajin, Suraka, Stojković, D. Stevanović, Stanković, Nedeljković, M. Stevanović, Mladenović, Milovanović.

Utakmicu sudi Momčilo Marković.

foto: Printscreen

17:40 - Milojević: Meč sa Dinamom je najvažniji

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je da je meč protiv Dinama iz Vranja najvažniji, jer je prvi naredni, ali da je to malo teže sprovesti u praksi jer crveno-bele sledeće nedelje očekuje spektakl protiv Arsenala u Beogradu.

"Upravo u ovakvoj situaciji pokazuje se profesionalizam i mislim da se po tome velike ekipe razlikuju. Moramo da prihvatimo da je prvi naredni meč najvažniji, bez obzira kako se zove protivnik ili kog je ranga. U sportu to ne treba da se deli, treba imati respekt prema svakom protivniku. Sigurno je da postoji euforija, posle 10 godina Zvezda igra grupnu fazu evropskog takmičenja i pred nama je sledeće nedelje utakmica koja se može okarakterisati kao najvažnija u ovom delu takmičenja", rekao je Milojević.

17:33 - Partizan i Napredak prošli dalje

Ranije danas plasman u osminu finala Kupa Srbije obezbedili su Partizan i Napredak. Crno-beli su pobedili Rtanj u Boljevcu 3:0, dok su Kruševljani bili bolji od Bežanije u Beogradu 1:0. U isto vreme kada i meč na "Marakani", u Užicu igraju Sloboda i čačanski Borac.

Ova četiri meča su odložena, jer su u redovnom terminu šesnaestine finala Kupa Borac i Zvezda (0:2), kao i Partizan i Napredak (1:1) igrali odložene prvenstvene utakmice.

17:30 - Termini nastavka takmičenja

Mečevi osmine finala biće odigrani 25. oktobra, četvrtfinala 14. marta, polufinale 18. aprila i 9. maja, a finale 23. maja. Trofej brani Partizan.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track