(VIDEO) ČELSI U OSMINI FINALA, NA TOM PUTU I CSKA: Plavci sa igračem više i uz dva penala razbili Karabag, Armejci prejaki za Benfiku
Foto: AP

LIGA ŠAMPIONA

(VIDEO) ČELSI U OSMINI FINALA, NA TOM PUTU I CSKA: Plavci sa igračem više i uz dva penala razbili Karabag, Armejci prejaki za Benfiku

Fudbal -

Fudbaleri Čelsija kao gosti u Bakuu savladali su Karabag 4:0 (2:0), dok je CSKA kod kuće bio bolji od Benfike 2:0 (1:0) u utakmicama petog kola Lige šampiona.

Danas se igraju utakmice petog kola u grupama A, B, C i D, a prve dve su odigrane od 18 sati.

Čelsi je obezbedio plasman u osminu finala pobedom u Bakuu. Ključni momenat dogodio se u 19. minutu kada je domaći igrač Sadigov isključen zbog prekršaja nad Vilijanom, a ujedno je sudija De Souza pokazao na belu tačku. Azar je iz penala doveo goste u vođstvo.

U nastavku meča je tim Antonija Kontea napunio mrežu Karabaga. Vilijan je bio dvostruki strelac, u 36. i 85. minutu, a u međuvremenu, u 73. minutu, Čelsi je imao još jedan penal, koji je Fabregas pretvorio u gol.

"Plavci" su trenutno prvi na tabeli Grupe C sa deset bodova, dva više od Rome, koja meč petog kola sa Atletikom u Madridu igra kasnije danas.

CSKA je u Moskvi pobedio Benfiku i sada je usamljen na drugom mestu Grupe A sa devet bodova, tri manje od Mančester junajteda, a tri više od Bazela, koji se večeras sastaju međusobno.

"Armejci" su trijumfom nad lisabonskim "orlovima" načinili značajan korak ka plasmanu u osminu finala.

Pobeda domaćina je zaslužena, ali mora se priznati da je do vođstva od 1:0 u 13. minutu stigao iz ofsajda. Gol je postigao Šenikov.

Konačan rezultat postavio je igrač gostiju Žardel, autogolom u 56. minutu.

Benfika ponovo nije igrala na nivou na kakvom velikan iz Lisabona mora da bude. Zato je ostala na dnu tabele bez ijednog boda, sada sa definitivno izgubljenim i teoretskim šansama da dočeka proleće u Evropi.

Ljubomir Fejsa odigrao je ceo meč za Benfiku i bio jedan od najboljih u svom timu, dok je Andrija Živković u igru ušao u 85. minutu.

GRUPA A:

CSKA - Benfika 2:0 (1:0)

/Šenikov 13, Žardel ag 56/

Bazel - Mančester junajted 20.45

GRUPA B:

PSŽ - Seltik 20.45

Anderleht - Bajern 20.45

GRUPA C:

Karabag - Čelsi 0:4 (0:2)

/Azar pen 21, Vilijan 36, 85, Fabregas pen 73/

Atletiko Madrid - Roma 20.45

GRUPA D:

Juventus - Barselona 20.45

Sporting - Olimpijakos 20.45

TOK MEČEVA:

85. minut - KARABAG - ČELSI 0:4 - VILIJAN! Drugi gol Brazilca.

83. minut - I drugi srpski fudbaler je sada u timu Benfike. Andrija Živković je zamenio Eliseua.

73. minut - KARABAG - ČELSI 0:3 - FABREGAS iz PENALA! Drugi gol gostiju sa bele tačke. Španac je dva puta morao da izvodi penala (oba puta je bio precizan), jer je sudija De Souza procenio da su kod njegovog prvog pokušaja igrači ranije ušli u kazneni prostor.

56. minut - CSKA - BENFIKA 2:0 - ŽARDEL AUTOGOL! Brazilac iz Benfike je pokušao da izblokira centaršut Vitinja, pa je zatresao sopstvenu mrežu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

36. minut - KARABAG - ČELSI 0:2 - VILIJAN! Azar je posle gola zabeležio i asistenciju.

21. minut - KARABAG - ČELSI 0:1 - AZAR iz PENALA!

19. minut - CRVENI KARTON I PENAL! Isključen je Sadigov zbog prekršaja nad Vilijanom, zbog kog je dosuđena najstroža kazna za goste.

13. minut - CSKA - BENFIKA 1:0 - ŠENIKOV! Fudbaleri Benfike su se bunili tvrdeći da je strelac bio u ofsajdu i bili su u pravu.

13. minut - PREČKA! Fudbaler Karabaga Mičel pogodio je prečku Čelsijevog gola.

1. minut - Utakmice su počele.

U timu Benfike od prvog minuta je Ljubomir Fejsa, dok je Andrija Živković ostao na klupi. Golman Rade Svilar nije bio u kombinaciji za sastav zbog bolesti.

Podsetite se jučerašnjih mečeva.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Šta bi naši fudbaleri uradili kada bi saznali da im trener ima kancer?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track