(FOTO) ŠARM I DALJE STANUJE U BORČI: BSK proslavio 80. rođendan!
Foto: Kurir

JUBILEJ JEDNOG OD NAJSTARIJIH SRPSKIH KLUBOVA

(FOTO) ŠARM I DALJE STANUJE U BORČI: BSK proslavio 80. rođendan!

Fudbal -

U četvrtak je održana svečana Skupština FK BSK Borča povodom 80. rođendana kluba, na kojoj su podeljene plakete i zahvalnice dugogodišnjim članovima i prijateljima.

Borčanski sportski klub osnovan je 1937. godine i stariji je od mnogih većih i slavnijih klubova kao što su Crvena zvezda i Partizan. Imao je burnu istoriju tokom koje je prošao kroz tri rata.

Osim što je jedan od najstarijih, BSK je i jedan od najašarmantnijih klubova u zemlji, tako mnogi misle.

1 / 5 Foto: Kurir

BSK su osnovali stanovnici Borče zainteresovani za fudbal, među kojima su Maksin Vitomir, Nedeljković Lazar, Firez Steva, Florin Ljuba i Magoč Jaša.

Prvu zvaničnu utakmicu klub je odigrao 6. maja 1937. godine protiv ekipe iz Bačkog Petrovog Sela i pobedio sa 4:2. Sa manjim problemima i pauzama u radu, od 1953. se takmiči pod današnjim imenom.

foto: Kurir

Debitantska sezona u Superligi Srbije bila mu je 2009. godine i u tom rangu igrao je četiri sezone.

Danas se klub takmiči u Srpskoj ligi „Beograd“, a u omladinskom pogonu na "Vizelj parku" ima oko 200 talentovane dece, koja će jednog dana naslediti velikane koji su put velikih i uspešnih karijera krenuli sa "Vizelj parka".

foto: Kurir

Prisutne zvanice su imale priliku da na jednom mestu vide vrhunske medijske kuće, a RTS je bio perjanica sa svojim bivšim i sadašnjim čarobnjacima novinarskog izveštavanja.

foto: Kurir

Na čelu ekipe kapiten Rešad Šemović, legenda sportskog izveštavanja, odmah do njega briljantni đak RTS–ove škole fudbalskog voditeljstva Petar Nikolić, i na kraju uvek ide šlag ali ovom prilikom na ogromnoj slavljeničkoj torti. Veliki i neponovljivi Vojkan Milenković, idejni kreator najlepšeg zabavno-rekreativnog perioda RTS-a a sadašnji šef medijskog štaba borčanskog slavljenika.

(Kurir.rs/Kurir sport)

foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVI IGRAČI ĆE ZIMUS OBUĆI ZVEZDIN DRES

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track