(VIDEO) SRBIJA IGRA NA STADIONU OPASNOM PO ŽIVOT: Skandal u Rusiji! Kosmos arena se raspada!
Foto: Printskrin

Veliki propust organizatora Mundijala

(VIDEO) SRBIJA IGRA NA STADIONU OPASNOM PO ŽIVOT: Skandal u Rusiji! Kosmos arena se raspada!

Fudbal -

Veliki skandal potresao je Rusiju samo šest meseci pred start Svetskog prvenstva u fudbalu.

Organizator Mundijala napravili su ogroman propust. Ne samo da radovi na izgradnji "Kosmos arene" u Samari kasne, već je Federalna služba za zaštitu životne sredie, tehnološkog i nuklearnog nadzora (Rosteknadzor) zatražila da svi radovi budu prekinuti na tri meseca jer su napravljeni ogromni propusti, otkriva ruski portal "Sovjet sport".

foto: Printskrin

"Pronađen je ogroman broj nedostataka u pločama, stubovima, potpornim i pregradnim zidovima, šavovima, u elektoinstalacijama. Propusti mogu da ugroze bezbednost svih na objektu. Naša administracja uputila je sedam tužbi Arbitražnom sudu u Samarskoj oblasti za Građevinsko udruženje 'Kazanj', generalnog izvođača radova. Zahtevamo od suda da na tri meseca obustavi izgradnju stadiona", navodi se u saopštenju Rosteknadzora.

Sam predsednik Rusije Vladimir Putin nedavno je priznao da postoje problemi, da radovi na izgradnji kasne, ali da ce do pocetka prvenstva sve biti završeno.

Podsetimo, fudbalska reprezentacija Srbije 17. juna u prvom kolu grupne faze igra na "Kosmos areni" meč protiv reprezentacije Kostarike.

Kurir sport, foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVO JE prvo pojačanje Zvezde u zimskom prelaznom roku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track