(VIDEO) VELIKI DERBI KOLEVKE FUDBALA: Zemljotres na Enfildu! Komšijska bitka u FA kupu
Foto: Fonet

CRVENI OSLABLJENI

(VIDEO) VELIKI DERBI KOLEVKE FUDBALA: Zemljotres na Enfildu! Komšijska bitka u FA kupu

Fudbal -

Liverpul večeras (20.55) na Enfildu dočekuje gradskog rivala sa Gudisona. "Derbi Mersisajda" se smatra jednim od najvećih derbija sveta, a današnji se igra u okviru FA kupa.

"Karamele" su poslednji bili taj trofej osvojile pre 23 godine, dok Redsi 12 godina čekaju da ponove taj uspeh.

Fudbaleri Liverpula su ukupno 15 puta dizali pehar namenjen osvajaču najstarijeg takmičenja na svetu, dok je Everton to uspeo da uradi samo pet puta.

Da li će Klop uspeti da eliminše ekipu Big Sema?

Nemac dobro zna šta znači "Derbi Mersisajda", jer njegov tim, iako veliki favorit, nije uspeo da pobedi komšije u nedavnom premijerligaškom okršaju. Pre mesec dana na "Enfildu" je bilo 1:1.

Tradicija je ubedljivo na strani "crvenih", koji nisu izgubili od "karamela" u njihovih prethodnih 15 duela! Everton je poslednji put bio bolji od Liverpula 17. oktobra 2010!

Klop će imati poteškoća danas, jer neće moći da računa na dve velike zvezde tima, Mohameda Salaha i Filipea Kutinja. Obojica su povređena, bar je to zvanična informacija, ali će biti spremni za prvenstveni derbi sa Mančester sitijem sledećeg vikenda.

Slučaj Kutinja je prekriven velom tajni, jer je Barselona krenula u novu ofanzivu na sjajnog Brazilca, koji ne krije da želi da napusti "Enfild", pa se možda upravo u tome krije razlog njegovog izostanka sa današnjeg meča.

Mediji pominju da Barsa nudi 150 miliona evra...

Zato će večeras sav teret u ofanzivi pasti na Saidoa Manea i Roberta Firminja. Takođe, očekuje se da za Liverpul debituje najskuplji defanzivac u istoriji fudbala, Holanđanin Virdžil Van Dajk, koji je nedavno stigao iz Sautemptona za 84 miliona evra.

Everton može da računa skoro na sve igrače, osim na Rosa Barklija, koji je na pregledima u Londonu, jer treba da potpiše za Čelsi.

(Luka Vujsić, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track