ŽELI REDOVNO DA IGRA LIGU ŠAMPIONA Ben: Kada sam čuo da me hoće Zvezda, nisam imao dilemu
Foto: FK Crvena Zvezda

ambiciozno

ŽELI REDOVNO DA IGRA LIGU ŠAMPIONA Ben: Kada sam čuo da me hoće Zvezda, nisam imao dilemu

Fudbal -

Fudbaler Crvene zvezde El Fardu Ben rekao je da mu je srpski klub bio prvi izbor kada je čuo da se pojavila ponuda i istakao da sa njim želi da redovno igra Ligu šampiona.

"Bio mi je potreban klub u kojem ću igrati redovno i Zvezda je bila moj prvi izbor kada se pojavila ponuda. To je veliki klub, tim je dobar, a navijači sjajni", rekao je Ben u razgovoru sa novinarima na Zvezdinim pripremama u Turskoj.

Kao jedan od glavnih razloga dolaska, napadač sa Komora je naveo to što je prošle sezone u grčkom Panioniosu saradjivao sa tada trenerom tog kluba, a sada Zvezde Vladanom Milojevićem.

"Igraču je mnogo lakše kada ga trener već poznaje i ako ga je on zvao da dodje. Sigurno da mi je to što je Milojević trener olakšalo odluku da predjem u Zvezdu", kazao je El Fardu Ben.

Dodao je da je pun samopouzdanja i da veruje da će se brzo uklopiti u novu sredinu, a ekipu već doživljava kao porodicu.

Pomaže mu i to što Damjana Le Taleka poznaje odavno jer su rodom iz istog mesta u Francuskoj. Kazao je da ga se seća dok je bio napadač i da mu je čudno što sada igra u poslednjoj liniji tima.

"Pitao sam ga pre nego što sam došao o timu i još nekoliko stvari. Lako je odgovarao na sve što sam ga pitao tako da mi je samim tim olakšao odluku da predjem u Zvezdu", kazao je Ben.

Ovaj 28-godišnji krilni napadač je kazao da mu nije problem na kojoj poziciji će ga koristiti trener Milojević, ali je uz osmeh rekao da ne bi voleo poput Le Taleka da igra u odbrani.

Ben je rekao da je već naučio pojedine srpske reči, uglavnom psovke, najviše zbog toga što je u Olimpijakosu za saigrače imao nekoliko fudbalera iz Srbije.

"Sad kada sam u Zvezdi, moraću sa sudijama da razgovaram na francuskom", rekao je Ben kroz osmeh.

On je rekao da se nada da će i Zvezda, poput bivšeg kluba Olimpijakosa biti redovan učesnik Lige šampiona.

"Zvezda ove sezone ima odičan tim, što je pokazala igrama u Ligi Evropa. Nadam se da ćemo već sledeće uspeti da udjemo u grupnu fazu Lige šampiona", rekao je.

Ben se istakao u duelima sa Zvezdinim "večitim" rivalom Partizanom u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ipak, posle toga nije mnogo igrao za grčki klub, pre svega jer nije produžio ugovor koji mu je isticao na leto.

"Prvi trener mi ništa nije govorio, a drugi je probao da mi pomogne, ali i on mi nije rekao koji su razlozi. Rekao bih da to što nisam igrao nema veze sa mojim kvalitetima, već je zato što nisam produžio ugovor", rekao je Ben.

Istakao je da voli da daje golove i želi to u svakoj utakmici, ali da mu nije problem i da asistira jer je pobeda tima najbitnija.

Benov debi za Zvezdu očekuje se 13. februara protiv CSKA u šesnaestini finala Lige Evropa, a to će najverovatnije biti pred praznim tribinama.

On je istakao da se nada da će žalba biti uvažena i odluka biti promenjena jer je po njegovim rečima teško igrati bez navijača jer je to "kao da igrate trening utakmicu ili sa drugarima na ulici".

"Biće teško, ali svi verujemo u pobedu i daćemo maksimum da do nje i dodjemo. Važno je da ne bude povreda pre te utakmice", rekao je Ben.

Govoreći o svom životu, Ben je naveo da je rodjen na ostrvu Majot koje je bilo francuska kolonija, ali da je odrastao u Francuskoj.

"Sanjao sam da postanem profesionalni fudbaler, ali nisam mogao da zamislim da ću igrati u velikim klubovima poput Zvezde i Olimpijakosa. Velika je čast za svakog igrača da bude učesnik Lige šampiona i Lige Evropa", rekao je on.

Otac mu je takodje bio fudbaler, a od fudbalera se ugledao na Ronaldinja, za koga je rekao da je jedan od najvećih ikada i da je zbog njega zavoleo taj sport.

Ben je reprezentativac Komora, zemlje koja je članica FIFA tek od 2006. godine i pred kojom je, kako je rekao, "mnogo posla".

Od specijalnog izveštača Kurira Aleksandara Radonića

Foto: FK Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track