ITALIJANI ODUŠEVLJENI IGROM MLADOG SRBINA: Naš Bleki uplašio strašnog Igvaina
Foto: Reuters

Milenković oduševio Firencu

ITALIJANI ODUŠEVLJENI IGROM MLADOG SRBINA: Naš Bleki uplašio strašnog Igvaina

Fudbal -

Nikola Milenković bio najbolji igrač Fjorentine na derbiju s Juventusom (0:2), koji je obeležio klinč sa Argentincem

Srbija je već znala, Italija polako postaje toga svesna - Fjorentina je letos iz Partizana dobila pravo igračko i ljudsko blago u Nikoli Blekiju Milenkoviću.

Mladi, 20-godišnji štoper počeo je redovno da igra u dresu ljubičastih i već u prvom derbiju protiv Juventusa zaslužio je priznanje za najboljeg pojedinca u timu domaćih, prema oceni svih eminentnih medija na „čizmi“.

- Šteta je što nismo došli do boljeg rezultata, a imali smo svoje šanse - i stativu kod 0:0 i druge prilike, o penalu da i ne govorim, jer ceo svet je mogao da se uveri šta se sve dešavalo sa VAR tehnologijom. Protiv Juventusa je veoma teško igrati, posebno kad postignu prvi gol, a mi smo ga primili prelako. Onda se jednostavno zatvore, taktički se besprekorno postave i vrebaju priliku iz kontre za drugi gol. Na našu žalost, Igvain ga je pogodio u 85. minutu i tad je bilo sve odlučeno - kaže Milenković.

foto: Profimedia

Prati crno-bele

PARTIZANE, PRODUŽI OVAJ SAN

Nikola Milenković je sa 19 godina otišao u Italiju.

- Nostalgija se pojavi, iako je život u Firenci prelep. Ipak, došao sam ovde rešen da uradim nešto veliko u karijeri i od tog cilja neću odustati, bez obzira na to što mi fali i Beograd i moj Partizan. Pratim sve utakmice, gledam kad god mogu, u toku sam i s prelaznim rokom. Voleo bih da eliminišu Viktoriju i produže ovaj san - navija Milenković.

Italijanima se mnogo dopala reakcija Srbina posle duela s Igvainom.

- Pre tog duela, ja sam jako izbio loptu i slučajno ga malo potkačio. On je odmah krenuo nešto da priča, pa sam se vratio, zašto bih ga se plašio... Stvarno se ništa nije strašno desilo, jedna uobičajena scena među igračima kada se igraju velike utakmice. Nismo se videli kasnije.

Mladi Srbin nosi posebne utiske s derbija velikih rivala.

- Mnogo mi je pomoglo što sam u Italiju došao s iskustvom igranja derbija sa Crvenom zvezdom. Bio sam spreman i na fizičke napore i na ambijent. To su utakmice koje izađeš da odigraš srcem i mislim da se cela moja ekipa i tako ponašala. Juventus nas nije nadigrao, bez obzira na sva velika imena u njegovom timu - kazao je Milenković.

foto: Fonet/AP

Italijani mu našli dvojnika

POREDE GA S VIDIĆEM

Italijani Milenkovića često porede sa Nemanjom Vidićem.

- Novinari su napravili ta poređenje, a meni, naravno, to prija, jer kojem defanzivnom igraču ne godi ako ga s takvom veličinom stave u isti kontekst. Ja i danas gledam na Jutjubu Vidićeve intervencije. Pokušavam da iz tih snimaka izvučem korisne stvari i probam posle da primenim to u igri - priča Milenković.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Profimedia, Reuters, Fonet/Ap

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Da li su Olimpijske igre sportski ili politički događaj?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track