DERBI NA NOU KAMPU Grizman: Uz Čoloa do smrti
Foto: Reuters

FRANCUZ SE PREPORODIO

DERBI NA NOU KAMPU Grizman: Uz Čoloa do smrti

Fudbal -

Sjajni Francuz igra kao preporođen, a zasluge za to se pripisuju harizmatičnom Dijegu Simeoneu

Odluka o tituli u španskoj Primeri pada danas (16.15, Sportklub 1) na Nou kampu, čiju će nepobedivost Barsa braniti od kaznene ekspedicije Dijega Simeonea.

foto: Reuters

Iskreni Spaleti

BEZ PRAVA NA GREŠKU

Veliki milanski derbi odavno ne donosi velike odluke, ali opet zaslužuje pažnju i intrigira fudbalski svet u Italiji i van „čizme“.

- Pobeda ispisuje stranice istorije, jer su utakmice s Milanom one koje ostaju u uspomenama navijača. Mi ne možemo čekati budućnost, već je moramo sami odrediti. Ako želimo u Ligu šampiona, moramo preuzeti odgovornost i nemamo pravo na pad - kaže trener Intera Lučano Spaleti.

Atletiko Madrid je od gradskog derbija (0:0) s Real Madridom sredinom novembra odigrao 14 mečeva u domaćem prvenstvu, ostvarivši na njima 12 pobeda, uz jedan remi s Đironom (1:1) i poraz od Espanjola (1:0) u gostima. Ukupno 37 bodova od moguća 42, dok su Katalonci, gledajući uspavani Real, išli „drugom brzinom“ i u isto vreme osvojili 32 boda.

foto: Reuters

Simeoneova četa već je prepolovila prednost prvoplasiranog, ostao je da ih deli jaz od pet bodova, a i on se lako može preskočiti ako sjajni Antoan Grizman nastavi da rešeta mreže rivala. Samo na poslednje dve utakmice Francuz se sedam puta upisivao u listu strelaca, što izvori iz svlačionice „jorgandžija“ pripisuju njegovoj saradnji s povratnikom u tim Dijegom Kostom i trenerom Simeoneom.

- Dok sam u porodici sa trenerom Simeoneom, do smrti ću biti uz njega - rekao je Grizman.

foto: Reuters

Pep sve najbolje o Antoniju

KONTE JE GOSPODAR TAKTIKE

Derbi na Etihadu između Mančester sitija i Čelsija više je bitan gostima, budući da plavce pobeda zadržava u trci za jedno od tri preostala mesta za plasman u Ligu šampiona, dok je domaćem timu ostalo još nekoliko bodova za osvajanje da bi i teorijski uzeli trofej Premijer lige.

- Konte je gospodar taktike. On je prvi uveo napad s petoricom pozadi, što su preuzeli mnogi timovi, uključujući i Arsenal. Siguran sam da će ostaviti dubok trag u Engleskoj - rekao je Gvardiola o svom konkurentu na klupi Čelsija.

Sa druge strane, u Kataloniji ključa. Tamošnji mediji su u ofanzivi na sudijsku organizaciju koju optužuju da je Barseloni direktno otela deset bodova. To bi prema trenutnom rasporedu na tabeli značilo da su Mesi i družina već sada prvaci Španije, ali je stvarnost drugačija.

I trener Barselone Ernesto Valverde govorio je o sudijama pred utakmicu protiv Atletika.

- Nadam se da ćemo protiv Atletika imati fer suđenje. Samo to i ništa više. Imam u glavi startnih 11, mada je i Paulinjo jedna od opcija. Kutinjo se brzo adaptirao i biće od pomoći. Grizman je odličan igrač, pa ćemo gledati da ga dobro čuvamo - rekao je Ernesto Valverde.

foto: EPA

Gurman Gatuzo

PUŽ VREDAN 15.000 EVRA

Koliko je Đenaro Gatuzo kao trener značajan za igru Milana, pokazuje serija od osam mečeva bez poraza u prvenstvu. A kakav je bio u timu roso-nera kao igrač, otkrio je u intervjuu za Gazetu, prepričavši dogodovštinu s pužem pred utakmicu s Mančester junajtedom 2007.

- Zadirkivali su me da ne smem da pojedem puža. Rekao sam saigračima: „Dobro, 500 evra od svakog od vas i poješću ga.“ Želeo sam da nagradim četiri fitnes trenera koji su stažirali kod nas. Uzeo sam puža, stavio ga usta i progutao. Kasnije sam im dao 15.000 evra - rekao je Gatuzo.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Reuters, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Evo kako bi kazna FSS nekome mogla da bude i nagrada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track