REAL ČEKA PAKAO: PSŽ će pokušati da sruši "kralja"
Foto: EPA

Nastavlja se Liga šampiona

REAL ČEKA PAKAO: PSŽ će pokušati da sruši "kralja"

Fudbal -

Ovo je najvažnija utakmica za klub, grad i državu. I bez Nejmara idemo na pobedu, kaže trener Parižana Unai Emeri

Sve se urotilo protiv PSŽ u osmini finala Lige šampiona, pred revanš meč protiv Reala iz Madrida, ali nema straha kod Parižana.

„Sveci“ su ostali bez najboljeg igrača Nejmara, koji je slomio metatarzalnu kost i čeka ga operacija, a čini se da i navijači ne veruju baš u svoje miljenike. Prema poslednjoj anketi među pristalicama PSŽ, koju je objavio tiražni Ekip, samo 41 odsto navijača veruje da će njihov tim uspeti da nadoknadi minus iz prvog meča, koji je završen rezultatom 3:1 za „kraljevski klub“.

Poznat tim

- Za mene će izbor igrača biti lak, jer su svi, sem Nejmara, spremni da igraju. Čeka nas najvažnija utakmica, za sve nas u klubu, za navijače i celu Francusku. Ovo je odlična prilika za nas - poručio je trener PSŽ Unai Emeri.

Sa druge strane, navijači Reala mogu da odahnu jer je i zvanično potvrđeno da će Toni Kros, Luka Modrić i Marselo biti u protokolu za utakmicu sa PSŽ, odnosno da su otputovali sa ekipom u Pariz. Sva trojica su bila povređena, ali je trener Zinedin Zidan dobio odobrenje lekara. Kristijano Ronaldo je u savršenoj formi jer je od početka 2018. dao 14 golova na deset utakmica.

Važan meč

- U Pariz idemo da odigramo ozbiljnu utakmicu i potvrdimo pobedu iz prvog meča. Biće komplikovano, ali znamo naš cilj. Čeka nas jak protivnik, kojem ćemo servirati naše najjače oružje - poručio je kapiten Reala Serhio Ramos. Nemački sudija Feliks Brih vodiće utakmicu u Parizu.

Aleksandar Radonić - Foto: EPA

Porto na ekskurziji

PRIJATELJSKA U LIVERPULU

Drugi meč koji je večeras na programu jeste okršaj fudbalera Liverpula i Portoa na Enfildu. Četa Jirgena Klopa slavila je u Portugalu sa ubedljivih 5:0, tako da će večerašnji meč biti samo protokolaran za „crvene“.

- Fantastična situacija za nas. Ali, ne sme biti opuštanja - poručio je trener Jirgen Klop.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Evo zašto utakmica između Vojvodine i Zvezde nije derbi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track