Mihajlović: Neću da molim nikog da igra za Srbiju

Intervju, Siniša Mihajlović selektor Srbije

Mihajlović: Neću da molim nikog da igra za Srbiju

Fudbal -
Vidić i Stanković su rekli da ne žele da igraju i to poštujem, Krkić ima rok do kraja avgusta da se izjasni

Drži se principa!Selektor srpske fudbalske reprezentacije Siniša Mihajlović hoće da do avgusta ima jasnu sliku o igračkom kadru sa kojim će početi kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2014. godine. Nemanja Vidić definitivno neće igrati za „orlove“, ali bi zato Bojan Krkić mogao da bude Mihajlovićev kec iz rukava u kvalifikacijama za plasman na Mundijal u Brazilu.♦ Izvršili ste selekciju u tri utakmice Srbije u junu. Imate li osnovu za početak kvalifikacija?- Sve mi je jasnije posle mečeva sa Francuskom, Španijom i Švedskom. Video sam ono što je trebalo. Imam 23 igrača na koja računam - počeo je intervju za Kurir Siniša Mihajlović. Hoće li biti novih imena?- Videćemo! Moram da razgovaram s Dankom Lazovićem i da na delu vidim Sulejmanija i Ninkovića. Tu je i golman Stojković, s njim sam održao sastanak. Kako ste na EP videli Hrvatsku, najvećeg protivnika Srbije u kvalifikacijama za SP?- Odlično su odigrali! Imaju pet vrhunskih igrača - Modrića, Srnu, Mandžukića, Jelavića i Perišića... Šta mislite o duelima s Hrvatima?- Biće neizvesno. Slaven Bilić je uradio veliki posao. Videćemo kako će se pokazati njegov naslednik. Hoće li biti tenzija između vas i Igora Štimca?- Ne! Što se mene tiče, nema tenzija, a što se tiče njih i njega, to me previše i ne zanima. Važna mi je samo moja reprezentacija. Da li je moguće da Nemanju Vidića nagovorite da se vrati među „orlove“, jer bi nam njegovo iskustvo i čvrstina bili od pomoći u dva duela s Hrvatima?- Čast je igrati za Srbiju. Želim da igrači na okupljanje reprezentacije dolaze zadovoljni i sa osmehom, a ne pod moranje. Pričao sam s Vidićem, kao i sa Stankovićem. Odlučili su da više ne igraju za Srbiju. Neću da ih molim, mada bi nam obojica značili. Ispoštovaću ono što su odlučili. Idemo dalje! Jeste li razmišljali o Bojanu Krkiću?- Pričao sam sa Bojanovim ocem, ali i s njim. Rekli su mi da odgovor zavisi od toga gde će Bojan nastaviti karijeru. Dogovor je da se čujemo do avgusta i da Bojan odluči hoće li nositi srpski dres. Moja ponuda stoji, ali neću nikoga da molim. Kada možemo da vas očekujemo u Srbiji?- Vrlo brzo. Dolazim u Beograd da gledam utakmice Crvene zvezde i Partizana u Evropi.

Ademe, pamet u glavu! Kada će se Adem Ljajić vratiti u reprezentaciju?- To ne zavisi od mene, već od njega. Ljajić je znao reči himne. Svi igrači su mesec dana ranije bili upoznati sa onim što tražim od njih, što su i potpisali. Jednog dana, kad igranjem zasluži poziv i odluči da peva „Bože pravde“, dobiće poziv.

Navijao sam za Italiju Kakvi su vaši utisci nakon Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj?- Španija je zasluženo šampion Evrope! Italijani su psihički i fizički bili iscrpljeni. Praktično, posle deset minuta se videlo kako će se meč završiti. Navijao sam za Italijane, ali nisu više mogli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track