MI SMO ČELSI, MI SMO ZVERI: Englezi vole što ih otpisuju protiv Barselone
Foto: Reuters

MI SMO ČELSI, MI SMO ZVERI: Englezi vole što ih otpisuju protiv Barselone

Fudbal -

Svestan da su ih mnogi prežalili, kapiten „plavaca“ Geri Kejhil ubeđen da će njegova ekipa večeras protiv Barse pružiti svoju najbolju partiju za prolazak u četvrtfinale

Prežaljeni od većine odmah nakon 1:1 na Stamford bridžu s Barselonom, fudbaleri Čelsija pokušaće večeras (20.45, RTS 1) na Nou kampu da naprave još jedno čudo koje bi ih odvelo u četvrtfinale Lige šampiona.

Štoper Geri Kejhil ističe da su „plavci“ sposobni da iznenade.

- Čelsi je otpisan, ali mi imamo osobine zveri. Ako pogledate činjenice, videćete da smo mi veoma uspešan klub u poslednjih deset godina. Možemo imati uspone i padove, ali i kada smo bili dole, uspevali smo da se vratimo na vrh. Idemo u Barselonu uvereni da ćemo prikazati dobru utakmicu s kojom ćemo proći dalje protiv jednog od najboljih timova na svetu - rekao je Kejhil.

Audicija

KONTE JE NA PROBI

Bivši trener Čelsija iz devedesetih Rud Gulit smatra da će se Antonio Konte naći na svojevrsnoj probi tokom meča s Barsom na Nou kampu.

- Konte je na probi, gledaće se i ocenjivati njegova taktika. Pogledajte šta je uradio Alegri s Juventusom u Londonu protiv Totenhema. Napravio je dve izmene i totalno preokrenuo tok utakmice. To će se tražiti i od Kontea. Ako ne uspe, prema njemu će krenuti paljba iz svih pravaca - rekao je Gulit.

foto: EPA

Nakon rođenja sina Ćira, Mesi se vratio redovnim obavezama u timu. Na terenu ga očekuju sudari s defanzivcima engleskog tima kojima će biti neophodna pomoć učenika Barsine škole „La Masije“ - Seska Fabregasa.

- Biće teško zaustaviti Mesija, ali ja ću sa svoje strane učiniti sve da mu bude što neprijatnije. To što ću igrati protiv bivšeg kluba i mojih starih prijatelja samo me motiviše. Već sam igrao dok sam bio u Arsenalu i uvek sam se osećao prijatno - rekao je Fabregas.

Oslabljen Bešiktaš

TOŠIĆ BEZ POMOĆI VIDE I PEPEA

Bajern je završio posao protiv Bešiktaša pobedom u Minhenu rezultatom 5:0. Timu našeg Duška Tošića ne ide naruku ni odsustvo dvojice defanzivaca, jer Domagoj Vida odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona, dok je Portugalac Pepe povređen. Stoga će Tošić zaigrati u tandemu s omalenim (170 cm) Čileancem Garijem Medelom, što će Nemcima doneti izvesnu prednost u skok igri.

foto: Profimedia

Kurir / Dejan Petković

Foto: Reuters, EPA, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: ABA dodatno ponizila nacionalne saveze. KLS se igra za kikiriki

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track