OTKRIVENO ZAŠTO JE RONALDO PRORADIO: Mašina zbog opklade!
Foto: EPA

U igri velika lova

OTKRIVENO ZAŠTO JE RONALDO PRORADIO: Mašina zbog opklade!

Fudbal -

Fudbaler Reala se kladio sa saigračima da će do kraja sezone prestići Mesija u Primeri, pa je protiv Đirone dao četiri gola, a od početka 2018. čak 21 pogodak, što ga čini daleko uspešnijim ove godine

O njemu priča cela planeta.

Kristijano Ronaldo je na svega 13 odigranih utakmica u 2018. godini postigao čak 21 gol, a veliki razlog je, verovali ili ne, opklada!

Fudbaler Reala iz Madrida je u ubedljivoj pobedi nad Đironom (6:3) postigao čak četiri gola i tako srušio nekoliko neverovatnih rekorda. Portugalac je došao do nestvarnog 50. het-trika u karijeri, to jest do 50. utakmice na kojoj je postizao tri ili više golova. Kada je Ronaldo ove sezone postigao prvi gol, njegov rival Mesi već je upisao 12 golova u prvenstvu Španije. Tada je Portugalac dao sebi motivaciju, a svojim saigračima izazov u svlačionici. Rekao je da će biti najbolji strelac lige i da će dati više od 30 golova. Opkladu su prihvatili kapiten Serhio Ramos, Marselo i Luka Modrić. Tačna suma u koju su se kladili nije navedena, a da se radi o ozbiljnoj svoti govori podatak da će novac biti uplaćen u humanitarne svrhe.

foto: EPA

Zanimljivo je da u 2018. godini nijedan fudbaler iz pet najjačih liga u Evropi nije uradio ono što je uspelo Kristijanu Ronaldu jer je dao 37 pogodaka. Ne samo što je po broju golova srušio Lea Mesija, Mohameda Salaha, Harija Kejna i Edisona Kavanija već je posramio i brojne evropske velikane. Naime, postigao je od početka godine više golova od Mančester junajteda, Čelsija, Arsenala, Dortmunda, Milana...

Ronaldov učinak je još impresivniji kada se uzme u obzir činjenica da je njemu za tih 37 golova u sezoni trebalo 35 utakmica. Salah je do svog skora stigao posle 40 mečeva, Mesi 43, a Kejn 39, a Kavani nakon 38 utakmica.

U 2018. bolji od Junajteda, Čelsija, Dortmunda

foto: EPA

Ronaldo u Primeri 18 gola

M. junajted u Premijer ligi 15 golova

Čelsi u Premijer ligi 13 golova

Dortmund u Bundesligi 15 golova

TOP STRELCI EVROPE

Kristijano Ronaldo (Real) 37 golova (35 utakmica)

Mo Salah (Liverpul) 36 golova (41 utakmica)

Lionel Mesi (Barselona) 35 golova (39 utakmica)

Hari Kejn (Totenhem) 35 golova (43 utakmice)

Ćiro Imobile (Lacio) 34 gola (37 utakmica)

PRE OPKLADE

Ronaldo 1 gol

Mesi 12 golova

POSLE OPKLADE

Ronaldo 21 gol

Mesi 13 golova

Kurir.rs / Aleksandar Radonić / Foto:EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Srbi će biti olimpijski pobednici u sportu koji su izmislili Šveđani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track