VARDI IZAZVAO PANIKU U ENGLESKOJ: Priznao da koristi zabranjena sredstava koja nabavlja preko neta, sumnja se da nije jedini
Foto: AP

teško se otkriva

VARDI IZAZVAO PANIKU U ENGLESKOJ: Priznao da koristi zabranjena sredstava koja nabavlja preko neta, sumnja se da nije jedini

Fudbal -

Treneri u engleskoj Premijer ligi zabrinuti su zbog sve veće upotrebe nikotinskih vrećica među fudbalerima.

Džejmi Vardi je priznao da je u prošlosti uzimao te vrežice kako bi poboljšao mentalnom oštrinu - čak i tokom meča na međunarodnoj sceni.

"Kada sam došao u Lester, počeo sam da koristim vrećice nikotinsa, koje se stave na desni", napisao je Vardi u autobiografiji.

Postoji bojazan da sve veći broj igrača u Premijer ligi traži vrećice nikotina uprkos prodaji limenki koje su zabranjene u Velikoj Britaniji. Tvrdi se da je upotreba eksplodirala među mladim igračima u Engleskoj, pri čemu ih uzimaju i tokom utakmica.

Prodaja ovih vrećica u Britaniji je nezakonita od 1992. godine, nakon što je utvrđeno da izazivaju rak, ali se i dalje mogu nabaviti preko interneta.

Dok nisu zabranjeni za poboljšanje performansi, snus vrećice su na vatch list-listu agencije Vorld Anti-Dpoing.

Oni koji postavljaju vreće između gornje usne i desni, smatraju da nikotin od 27.3 mg pomaže u koncentraciji i budnosti. Nabavlja se u konzervama od 18 pakovanja, u nekoliko ukusa, uključujući i mentu i nude udarac nikotinom oko tri puta veći od 10 mg u cigareti.

Kurir sport

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV SPORT) CIRKUS „MEDRANO“ ZA VIKEND U SUPERLIGI SRBIJE ?! Ili zašto će, opet, Kokeza biti kriv za sve?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track