DELIJE I GROBARI PRETE HAOSOM: Umesto da spreči moguće nerede, Superliga kao da priziva užas!
Foto: Filip Plavčić

ZAŠTO ZVEZDA I PARTIZAN U ISTO VREME

DELIJE I GROBARI PRETE HAOSOM: Umesto da spreči moguće nerede, Superliga kao da priziva užas!

Fudbal -

Ljuti rivali će danas u isto vreme (17.00, TV Arena sport) na udaljenosti od nekoliko stotina metara igrati svoje utakmice, čime je Superliga omogućila huliganima „večitih“ da se sukobe na Autokomandi

Zašto prosto kad može komplikovano.

Umesto da spreči moguće nerede, Superliga kao da priziva haos u režiji „Delija“ i „Grobara“. A kako drugačije nego ovako protumačiti činjenicu da će Crvena zvezda i Partizan svoje utakmice 30. kola danas odigrati u istom terminu - od 17 časova, na svojim stadionima koji su udaljeni svega nekoliko stotina metara.

Rizik je veliki

Huligani se na društvenim mrežama već slade mogućim obračunima, pa se postavlja pitanje zar je moralo da se bezbednost dovodi u rizik. Do sada su sukobi navijača izbijali na Autokomandi, kao i u parkovima blizu dva stadiona, a predsednik Zajednice Superlige Dragomir Lazović uverava da će bezbednost svih onih koji krenu na utakmice biti na najvišem nivou.

foto: Dado Đilas

Sve po pravilniku

- Apsolutno su preduzete sve bezbednosne mere. Ne očekujemo ni najmanji incident, a kamoli nerede. Mislim da će sve to biti zaista pod kontrolom. Siguran sam u to - samouveren je predsednik Zajednice Dragomir Lazović, koji o broju uniformisanih lica na stadionu i oko njega kaže:

- Biće više policije na terenu nego što je uobičajeno. Tek je završetak regularnog dela prvenstva i nije tenzija velika. A poslednje kolo se po principima i pravilniku uvek igra u istom terminu - jasan je Dragomir Lazović.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto : Filip Plavčić, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Bruka sa Stolicom, Bruka sa Mažićem i budalaština sa podelom bodova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track