NAPADAČ ŠVAJCARSKE MARIO GAVRANOVIĆ ZA KURIR: Uzeću dres od Tadića
Foto: Profimedia

U SUSRET MUNDIJALU

NAPADAČ ŠVAJCARSKE MARIO GAVRANOVIĆ ZA KURIR: Uzeću dres od Tadića

Fudbal -

Ne poznajem lično nijednog igrača srpske reprezentacije, ali zbog istog agenta nekako sam najbliži s Dušanom, kaže za naš list Mario Gavranović, koji će se suprotstaviti „orlovima“ na Svetskom prvenstvu u Rusiji

Golgeter reprezentacije Švajcarske Mario Gavranović biće velika pretnja odbrani „orlova“ na meču grupe E Svetskog prvenstva u Rusiji 22. juna u Kalinjingradu.

Za centarfora hrvatskog porekla, koji predvodi zagrebački Dinamo ka novoj tituli HNL, duel sa Srbijom biće sve samo ne lagan.

Da li se već oseća nestrpljenje dok čekate početak Mundijalu u Rusiji, budući da vas je na prethodnom u Brazilu zadesio peh sa teškom povredom kolena?

- Da, mnogo se radujem Mundijalu u Rusiji. U Brazilu se nije završilo dobro za mene, ali to je sve ostalo daleko iza mene. Sada sam ponovo potpuno motivisan da sa svojom reprezentacijom pokušam da uradim nešto dobro što će ostati zabeleženo u istoriji švajcarskog fudbala - kaže za Kurir Mario Gavranović.

Prija balkanski stil HRVATIMA DAO DVA GOLA

Igrate u Hrvatskoj, jednom ste čak dali Hrvatima dva gola... Da li vam leži balkanski stil igre?

- Bila je to prijateljska utakmica protiv Hrvatske. Teško je reći da li mi stil leži ili ne, ali igram u hrvatskoj ligi i poznajem dobro balkanski mentalitet, kao, uostalom, i dosta drugih igrača Švajcarske, koji dolaze sa Balkana ili, konkretno, iz Albanije.

Pratite li formu Srbije i naših fudbalera koji bi mogli da vas čuvaju?

- Prerano je da gledam Srbiju, koncentrisan sam samo na Dinamo.

foto: EPA

Da li poznajete nekog srpskog reprezentativca i s kojim biste promenili dres?

- Ne poznajem lično nijednog srpskog reprezentativca, ali Dušana Tadića i mene zastupa isti agent Miloš Malenović, tako da bih s njim promenio dres.

Koliko će vašoj reprezentaciji biti važno iskustvo s Mundijala 2014. i da li će Srbiji taj nedostatak biti hendikep?

- Naravno da je iskustvo igranja na velikim takmičenjima veoma važno. Ipak, na kraju, samo će teren dati sve odgovore! Mi imamo mnogo kvaliteta u našoj ekipi i velike ambicije za SP, ali isto tako znamo da imamo tešku grupu i da nijedan protivnik na SP neće biti lagan.

Ko je favorit za drugo mesto u grupi i da li je moguće iznenaditi Brazil?

- Favorit za drugo mesto na papiru bili bismo mi Švajcarci, ali opet to se treba na terenu pokazati, jer i Srbija i Kostarika imaju dobre igrače i mogu sigurno da odigraju dobar turnir. Brazil nije samo favorit za našu grupu nego i za osvajanje Mundijala, ali iznenađenja su uvek moguća. Poslednje EP je pokazalo da svaka reprezentacija može da odigra kvalitetno i napravi dobar rezultat.

Panini KAO KLINAC SAM SKUPLJAO SLIČICE

Da li ste zalepili neku sličicu u „Panini“ albumu?

- Album nisam nabavio, skupljao sam sličice kao klinac, ali odavno me to prošlo.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Profimedia, EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track